Kommunalrådet bekymrad över situationen

Arvidsjaurs kommunalråd Sara Lundberg är bekymrad över plogningen av de enskilda vägarna. Och hon har skickat in en skrivelse till Trafikverket.

Kommunalrådet Sara Lundberg (S) är bekymrad över situationen med de enskilda vägarna i Arvidsjaur. (Arkivbild)

Kommunalrådet Sara Lundberg (S) är bekymrad över situationen med de enskilda vägarna i Arvidsjaur. (Arkivbild)

Foto: Malin Johansson

Arvidsjaurs kommun2019-09-20 20:00

I det senaste avtalet med Trafikverket meddelade NCC att man inte har möjlighet att ploga de enskilda vägarna i Arvidsjaurs kommun. Kommunalrådet Sara Lundberg (S) är bekymrad över situationen med de enskilda vägarna, och hon har skickat in en skrivelse till Trafikverket vad gäller vinterväghållningen av vägarna.
– Det här är egentligen ingen kommunal fråga. Men om inte det här löser sig brukar det landa i kommunens knä i alla fall, säger hon.

I skrivelsen ifrågasätter hon varför inte Trafikverket och entreprenörerna kan ha ett större samarbete vad gäller allmänna och enskilda vägar som tidigare.
– Vi är ju rädd att byarna inte ska få någon som plogar deras vägar. Det kommer ju bli en betydligt dyrare summa eftersom plogbilarna måste färdas en betydligt längre sträcka.
Hon berättar vidare att Trafikverket svarat att deras ansvarsområde är de allmänna vägarna.
– Jag tycker att det är ett märkligt förhållningssätt istället för att försöka lösa problemet.

Stefan Ökvist, enhetschef på Trafikverket, menar att det är upp till entreprenörerna att fatta ett beslut om man har möjlighet att ta på sig sidouppdragen. 
– Och i det här fallet med Arvidsjaur har entreprenören gjort bedömningen att man inte har den möjligheten, säger han och fortsätter:
– Det är såklart olyckligt. Tillsammans med entreprenörer och riksförbundet för enskilda vägar jobbar vi för att hitta lösningar. Men från vår sida handlar det inte om att ta över något ansvar, säger han.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!