På sin hemsida uppger Tele2 att problemen började vid 15-tiden. Störningen drabbar både företag och privatkunder.

"Med anledning av detta kan man uppleva problem med att koppla upp röstsamtal. Just nu finns det ingen beräknad klartid men våra tekniker arbetar på att identifiera och lösa problemet", skriver operatören.

Läsare i PT:s spridningsområde har hört av sig och berättar att de inte kan nyttja sin telefon.

"Det går inte att ringa ej heller ta emot samtal", meddelar exempelvis en läsare i Öjebyn.

Det är alltså oklart hur länge det dröjer innan felet är avhjälpt.

Teleoperatören Tele2 har stora störningar på nätet som påverkar både företags- och privatkunder, rapporterar Aftonbladet.

– Det är en fortsatt driftstörning på telefoni, vilket innebär att man kan uppleva begränsad framkomlighet när man ska ringa, säger Louise Ekman,

I dagsläget finns ingen prognos för när felet kan vara löst.

– Vissa åtgärder har gett positiva resultat. Vi jobbar fortsatt intensivt för att alla kunder ska få full funktionalitet och ser en liten ljusning, säger Louise Ekman, presstalesperson på Tele2, till TT.

För den som är kund hos Tele2 och behöver komma i kontakt med SOS Alarm finns det ett sätt att komma fram ändå.

– Har man Tele2 och behöver ringa 112, så kan man ta ut sitt simkort och sedan ringa utan simkort. Då kommer man fram, säger Sarah Hummerdal, pressansvarig på SOS Alarm.

Uppdaterad 20:30

Vid 20.30-tiden kunde Tele2 meddela att problemet var löst.– Nu är driftstörningen avhjälpt, så alla kunder ska ha återfått full funktionalitet på sina rösttjänster. Vi ser såklart jätteallvarligt på det här och beklagar de olägenheter som det inneburit för våra kunder, säger Louise Ekman, presskontakt på Tele2, till TT.Tele2 kommer fortsätta att övervaka sina system under natten, men kan i dagsläget inte säga något om vad störningen berodde på.– De detaljerna har jag tyvärr inte än, säger Louise Ekman. (TT)