– I år hade vi rekord med 56 inbetalda barn förutom detta ett helt gäng vuxna som fikat och umgåtts. Vår fantastiska ungdomssektion har under lovet anordnat käpphästtävlingar, ryktrallyn, tacomiddag och övernattning. Vår värdegrund är glädje och gemenskap därför jobbar vi aktivt med allas rätt att vara med och att barn ska leka och vara glada, säger Anna Lundqvist, som jobbar för föreningen.

Hon menar att det är viktigt att forma framtidens ledare och visar ett aktivt och positivt ledarskap, att på stallet lär man sig ansvar över både sig själv och hästen. Det är också viktigt att passa tider.

– Det spelar ingen roll om man är trött eller inte har lust, hästen måste skötas ändå. Hästen är ett stort djur som kräver ett aktivt ledarskap. Ridsporten är fantastiskt duktig på att låta ungdomar få inflytande i verksamheten på ett sätt som jag tycker kan vara svårt ibland särskilt som kvinna i andra sammanhang. Det problemet har jag aldrig haft genom hela livet i ridsporten. Känns fantastiskt att i vuxen ålder se att det fortfarande är så på stallet att barnen själva får komma på aktiviteter och utföra dem tillsammans.