Albin spelar saxofon och han fick tillsammans med flera av kulturskolans övriga blåsarelever förstärka storbandet i tre av de låtar som framfördes under konserten.

I en av låtarna hade han också fått det stora förtroendet att spela ett solo, något som han inte hade en aning om att han skulle göra förrän strax innan konserten, det blev bestämt under den timslånga repetitionen.

Nervöst?

Artikelbild

| Albin Hägglund, 12 år, fick spela solo på sin saxofon när Norrbotten Big Band gav skolkonsert i Arvidsjaur. ” Att spela med Norrbotten Big Band var sjukt roligt”, säger Albin.

– Inte så mycket egentligen. Det var mest när jag fick veta att jag skulle spela för sådana jag känner, det är då jag blir lite darrig, säger Albin, och berättar att han först trodde att publiken skulle bestå av äldre elever än de på mellanstadiet.

Konserten bygger egentligen på dikter som skrivits av skolbarn i Norrbottens län och som sedan tonsatts av andra elever och som slutligen arrangerats för storband. Projektet heter Poesimelodi och är ett samarbete mellan länsbiblioteket och folkbiblioteken i Norrbotten genom webbplatsen polarbibblo.se, kultur- och musikskolorna och Norrbottensmusiken.

Det var inte bara Albin Hägglund och de övriga från kulturskolans blåsarsektion som medverkade i konserten, kulturskolan bidrog även med sång av bland andra Katarina Lindmark, Wilma Persson och Clara Kristoffersson. Sångerskan och konferencieren Britta Bergström som Norrbotten Big Band har med på turnén behövde bara rycka in med sång i finalnumret Din Soldat. Fast då sjöng förresten alla i konsertlokalen, alla utom de som hade ett blåsinstrument att hantera.