Polisen Piteå älvdal gick återigen ut med uppmaningen under tisdagseftermiddagen, detta på sin facebooksida.

Man bedömer att det kan finnas fler drabbade målsägande men att man ännu inte upptäckt att man haft inbrott.

"Har ni fritidshus med mera i området, så kontrollera dem och inom med anmälan och detaljerad godsbeskrivning om ni blivit drabbade" skriver man.

– När det sker inbrott i inlandet så brukar det hålla i sig, säger Ola Lundström, förundersökningsledare vid polisen i Piteå.

Han menar att om man har en stuga i området, är det bra om man kan åka dit och titta till den. Är man på plats bör man vara vaksam och hålla ett öga på bilar som stannar till eller människor som beter sig märkligt på något vis.

Det var under måndagen som två inbrott upptäcktes, dels i Skuorrejaur, strax väster om Moskosel, dels i ett uthus som hör till ett fritidshus i Lomträsk, sydost om Moskosel.

– Där har vi varit på plats och gjort en brottsplatsundersökning, men vi har tyvärr inget att gå på, inga spår, säger Ola Lundström.

Det som stals från uthuset var bland annat en såg, en bänkslip och en kompressor.

Båda inbrotten i inlandet är polisanmälda som grov stöld.

När det gäller inbrottet i Skuorrejaur kan Lundström inte se om någon brottsplatsundersökning är gjord. Även vid det inbrottet är det verktyg som spårlöst försvunnit.

– Det kan vara så att en brottsplatsundersökning är gjord, men att man inte heller där hittat någonting att gå på och sedan har ärendet lagts ner, säger Lundström.