De kan vinna prestigefyllda priset

En bilförsäljare, ett mäklarhus och en gymägare har chans att bli årets företagare i Arvidsjaur. Stefan Sundqvist hoppas på tredje gången gillt.

Stefan Sundqvist var nominerad till årets företagare 2017 och 2018 men fick inte priset. Nu hoppas han på tredje gången gillt 2019.

Stefan Sundqvist var nominerad till årets företagare 2017 och 2018 men fick inte priset. Nu hoppas han på tredje gången gillt 2019.

Foto: Christoffer Markström

Arvidsjaur2019-11-20 14:00

På lördag slår Hotell Laponia upp portarna till Arvidsjaursgalan 2019. Stefan Sundqvist, ägare av Exercise gym och fitness, slåss om att bli årets företagare för tredje året i rad.

– Det är jätteroligt. Det är som en spark där bak att man får att litet erkännande. Det är ett tecken på att folk är nöjda. Vi har alltid jobbat hårt med det personliga och jag tror att det har varit uppskattat, säger han.

Han har drivit gymmet sedan 2011 och närmare 1000 personer tränar årligen på Exercise gym i någon form.

– Det är fler äldre och fler kvinnor som tränar nu än vid starten. Man ser att de som har varit ute och promenerat förr har hittat till gymmet nu. Den vanliga motionären, det är en bra utveckling, säger Stefan Sundqvist.

Det är något gymmet jobbat hårt för men han menar även att företags friskvårdssatsningar och det ökade fokuset på hälsa och träning i samhället har bidragit.

Bilhandlaren Ulf Sandberg är också nominerad till priset.

– Det är jätteroligt och hedrande. Det ska bli spännande, säger han.

Ulf S bilar har under hösten flyttat in i Polaris experience centers gamla lokaler för att få större yta.

– Saluhallen här är lika stor som hela gamla lokalen och då skulle jag ju få in ett kontor och lite lager där också. Så det är bra mycket större här. Nu har jag verkstad och reservdelar i egen regi också. Jag har tre anställda också, tidigare var jag själv och hade bara försäljningen och tillbehören, säger Ulf Sandberg.

Nu dominerar dock skoterförsäljningen.

– Bilförsäljningen har gått ned lite då det är svårt att få tag i begagnade bilar, men tanken är att jag ska fortsätta med det.

Länsförsäkringar fastighetsförmedling är den tredje och sista nominerade. Paret Malin och Daniel Nyström ser tillbaka på ett bra försäljningsår.

– Vi har även anställt tre personer, så vi har gått från att vara två till fem på typ ett år. Vi växer och jag tror att det har bidragit, säger Daniel Nyström.

– Det är jättespännande. Vi har fått många utmärkelser inom kedjan, även när de jämför oss med andra större orter och kontor, säger Malin Nyström.

LNKN Clothing, Lill-Ica och Elon Storgatan har chansen att bli årets butik. Dessutom ska årets nyföretagare prisas – men där finns inga nominerade. Rotarys ungdomsstipendium, Lions Ungdomsledarstipendium och kommunens hederutmärkelse årets näringslivsprofil ska också delas ut.

Bilhandlaren Ulf Sandberg har mer och mer blivit skoterförsäljaren Ulf Sandberg. Nu kan han bli årets företagare i Arvidsjaur.
Bilhandlaren Ulf Sandberg har mer och mer blivit skoterförsäljaren Ulf Sandberg. Nu kan han bli årets företagare i Arvidsjaur.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!