När Nyheter i Norr frågar Bjarne Hald, partiets gruppledare i Arvidsjaur, hur det känns att det enligt det preliminära valresultatet skiljer färre än 100 röster mellan Centern och Socialdemokraterna blir han förvånad.

– Färre än 100?! Ojdå. Men att öka sitt valresultat från ett redan högt valresultat ska man ju vara jäkligt glad över. Sedan så får vi analysera vad det här innebär. Ingen av oss har ju egen majoritet, säger han.

Hald säger att han satt uppe och väntade till halv två när slutresultatet kom. När ett av de tre valdistrikten var räknade såg det ljust ut för Centern.

– Det var positivt ett tag när det var 39 procent, men sedan så kom Arvidsjaur södra och det är ett starkt S-centrum, säger han.

Blev du överraskad av något?

– Ur mitt perspektiv är jag lite överraskad att Liberalerna gått så starkt framåt. Jag tycker att det är jättepositivt, men det är ju inte ett parti som synts så mycket fysiskt i valrörelsen. Sedan har de varit duktiga på sociala medier och det tycker jag att är värt en analys för oss andra. Har vi valt fel forum? Men vi är ju positiva till att de socialliberala partierna går framåt, så vi bara gratulerar dem.

Moderaterna i Arvidsjaur avvaktar att kommentera valresultatet till dess att det slutgiltigt fastställts under onsdagen.

Nyheter i Norr har sökt Liberalerna i Arvidsjaur för en kommentar.