I söndags utsåg Centerpartikretsen i Arvidsjaur enhälligt Bjarne Hald till sin kommunalrådskandidat inför höstens val. Samtidigt utsågs han att leda kretsen som ordförande under ytterligare ett år.

– Jag är ödmjuk inför att medlemmarna har det här förtroendet för mig, säger Bjarne Hald till PT.

Socialdemokraterna har tolv mandat och Vänsterpartiet fyra mandat. Centerpartiet har nio mandat medan Moderaterna och Liberalerna har ett mandat vardera. Sverigedemokraterna har två mandat, men en tom stol i dag. Ingen partierna har något formellt samarbete i dagsläget.

– Arvidsjaur behöver ett ledarskap som går i en annan riktning. Förhoppningsvis tar vi så många mandat att det räcker för att vi ska ta över makten. Socialdemokraterna har haft makten för länge och är för trötta. Vi vill se förändring, säger Bjarne Hald, 65 år.

Toppnamnen efter Bjarne Hald är Centerpolitiker som redan i dag sitter i kommunfullmäktige som ledamöter och ersättare: Kristina Bäckström, Leif Andersson, Pernilla Hellberg-Granberg, Martin Nilsson, Kristina Lundberg, Lennart Wigenstam, Ann-Karin Sörmo, Jonas Granberg, och Samuel Wigenstam. Första nykomlingen syns på plats 11 och det är Patrik Nilsson, välkänd fotbollstränare och gymnasielärare.

Förutom fullmäktigelistan beslutade kretsen att utse Bjarne Hald som ordförande ytterligare ett år. Styrelsen består förutom honom av Leif Andersson, Kristina Bäckström, Martin Nilsson, Lennart Wigenstam, Kristina Lundberg och Samuel Wigenstam som ordinarie ledamöter samt Pia Klockljung och Jonas Granberg som ersättare.