Fortsatt hopp kring Intersportbutiken

Intersport söker en lokal entreprenör som vill driva vidare butiken i Arvidsjaur. "Vi ser gärna en fortsättning", säger Patrik Lindahl, ansvarig för franchise.

"Generellt sett lämpar det sig bättre att en lokalentreprenör driver butikerna på de mindre orterna", säger Patrik Lindahl, ansvarig för franchise.

"Generellt sett lämpar det sig bättre att en lokalentreprenör driver butikerna på de mindre orterna", säger Patrik Lindahl, ansvarig för franchise.

Foto: Christoffer Markström

Arvidsjaur2019-11-06 10:22

Förra veckan stod det klart att Intersport i Arvidsjaur läggs ner inom kort. Men det behöver inte vara slutet för sportkedjan på orten. De söker nämligen en lokal entreprenör som vill driva vidare och utveckla butiken i Arvidsjaur.

– Vårt beslut är att inte driva Arvidsjaur centralt, däremot är vi gärna kvar på orten om vi hittar en franchisetagare. Intersport har funnits länge i Arvidsjaur och fram tills för ungefär 4,5 år sedan drevs den av en lokal entreprenör, säger Patrik Lindahl, ansvarig för franchise hos Intersport.

Drygt 30 av Intersports cirka 130 butiker är franchiseägda – de övriga är centralägda.

– Generellt sett lämpar det sig bättre att en lokalentreprenör driver butikerna på de mindre orterna.

Är det svårt att hitta en lokal entreprenör efter att ni själva lagt ner?

– Så ser inte vi på det. På den mindre orten är det ännu viktigare med en lokal entreprenör som blir personifierad med butiken. Det är svårare att fjärrstyra en sådan butik. Butiken har fungerat bra tillbaka i tiden, så det är vi inte oroliga för. Men den är svår för oss att driva den centralt.

Ambitionen är att komma i kontakt med någon snabbt.

– Om det är ett kortare uppehåll, att en butik stänger ett par månader och sedan öppnar, så blir inte glappet så farligt. Däremot kan det hinna trampas upp nya stigar och köpmönster om butiken är borta ett år eller så. Det är vår erfarenhet, säger Patrik Lindahl.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!