Flera viltolyckor i Norrbotten

Under eftermiddagen och kvällen har det inträffat ett flertal viltolyckor. Bland annat krockade en lastbil med en älg i Arjeplog.

Arjeplogs kommun2019-11-29 22:27


Strax före 16.00 kolliderade en lastbil med en älg vid Kalviksudden inom Arjeplogs kommun. Ingen person skadades vid olyckan. En eftersöksjägare kontaktades för att spåra älgen.

Strax efter 17.00 kolliderade en lastbil med ett rådjur på riksväg 94 i trakten av Älvsbyn. Ingen person skadades men djuret dog och eftersöksjägare kontaktades för ta hand om kadavret.


Vid halvfyra tiden inträffade också en olycka  med lastbil inblandad där den körde på ett rådjur på Niemselsvägen. Även här klarade sig föraren utan att skadas. Det är oklart hur det gick för rådjuret. 

15.20 krockade en personbil med också det ett rådjur mellan Övertorneå och Ruskola. Inga personer skadades men djuret dog och eftersöksjägare kontaktades för att ta hand om kadavret.

19.22 krockade en personbil med en ren på E10 mellan Skaulo och Gällivare. Ingen person skadades, men renen dog och den berörda samebyn kontaktades för att ta hand om djuret.

Karta: Arjeplog
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!