Mannen som äger kameran heter John Sjöström och bor i Stockholm.

– Det här var ju en kul överraskning. Kameran är kasserad men jag kommer att få en del bilder, säger han.

Norrbottens Media berättade tidigare i veckan om den digitalkamera som upphittats vid ett fiskevatten i Arjeplogsfjällen, de så kallade Golaselen, belägna mellan sjöarna Gardaure och Bartaure.

En man hittade kameran 2008 och lyckades efter många år få fram bilder från minneskortet. Bilderna var från sommaren 2007. Med hjälp av Vuoggatjålme stugby lades en efterlysning ut på Facebook.

Läs mer: Mysteriet: Vem äger glömda kameran?

Det nappade inte först, men när stugbyn även lade ut en bild från kameran, föreställande en man framför helikoptern, var gåtan löst. Via en bekant kunde John Sjöström identifieras.

– Kameran försvann strax innan helikoptern skulle hämta oss. Jag kommer ihåg att vi letade frenetiskt men den gick inte att hitta, säger John Sjöström.

Han var på tisdagen i kontakt med mannen som hittade kameran.

– Han hade hittat kameran på en stor sten. Där hade den troligen varit hela vintern. Sedan har han försökt få fram bilder och till sist lyckats.

Hur var fisketuren?

– Det var tufft väder i flera dagar. Jag minns att tältet blåste sönder. Men på slutet blev det bra, när det lugnade av, och då blev fisket också bra. Det var en mäktig plats och en spännande resa. Jag har två kompisar som kommer bli överraskade när det dyker upp bilder nu.