Nu blir det andra bullar på Kraja – bageri och söndagscafé öppnar

Sedan Nellys café på torget stängde har Arjeplog varit utan café. Men nu blir det bättring, åtminstone en liten sådan. I vinter kommer Krajarestaurangen att hålla öppet för söndagscafé varje söndag.

ARJEPLOG2013-11-16 06:01

Det ena ger det andra. Hotellkedjan med Kraja, Silverhatten och Silverlodge har tidigare köpt bröd via leverantör som transporterat brödet till Arjeplog. Men nu är det slut med det. En bagare har anställts och ett bageri håller på att byggas upp i Hotell Silverhattens källare. Hotellkedjan ska kunna servera eget matbröd till gästerna, och i förlängningen blir det också, som sagt, ett söndagscafé.

– Det kommer inte att ge någon vinst i pengar att ha ett eget bageri, men det ger en vinst i kvalite, säger restaurangchef Daniel Fjällström.

Någon daglig brödförsäljning från hotellet är det inte fråga om, i vart fall inte i dagsläget. Längre än till att kunna lova att ta emot beställningar sträcker man sig inte.

På fredagen hade hotellet bjudit in gäster för att få sortimentet testat. En bord med allt från surdegsbröd med tranbär till vetebullar och fyra olika tårtor hade dukats upp.

På plats fanns förstås bagare Andreas Grundström som återvänt till Arjeplog efter att ha arbetat som bagare i sju år i Jönköping. Sin bana som bagare inledde Andreas i årskurs sju som pratikant hos Preben Knudsen på Café Silverkoppen (före detta Forslunds) i Arjeplog.

12 tårtrecept

Andreas Grundström tycker att det är skönt att vara hemma igen och nu börjar han blicka fram mot julen och alla julbröd som ska bakas. Han har 12 olika tårtrecept i huvudet men det stora utmaningen är alltid att baka wienerbröd.

– Det är en speciell känsla, degen ska vara perfekt, och kavlingen, ja det är en hel vetenskap. Det är många moment men man känner när det är bra, ja det är bara en sån känsla …

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om