Ivrig väntan på Frasses nyöppning
Branden för snart ett år sedan gjorde Arjeplog utan hamburgerrestaurang. Frasses hade blivit ett begrepp och med många lokala specialiteter som dagens rätt stod lunchgästerna mer eller mindre på kö. En given fråga efter branden har varit; "När öppnar Frasses igen?"
Susanne Bergqvist och Karim Benmimon kommer att jobba på Frasses/Harrys när restaurangerna öppnar om en dryg vecka.
Foto: Bertil Sundkvist, Nyheter i Norr
Här är svaret: Den 15 februari.
- Visst hade vi tänkt öppna tidigare. Men det har varit ont om hantverkare och därför har vi byggt mycket själva, säger ägaren Tahir A-Ali.
Som många redan noterat finns två skyltar på byggnaden. Frasses och Harrys.
Frasses blir där Frasses varit. Men det är inte mycket som påminner om den gamla lokalen. Egentligen inget. Stället är som nytt.
Harrys är däremot helt nytt. Harrys finns på 40 andra platser i Sverige varav ett i Östersund där Tahir A-Ali tidigare jobbat.
- Harrys koncept är att det ska vara av engelskt-
irländskt-amerikanskt stuk. Den som driver Harrys är bundna till att hålla hög kvalitet och att kunderna ska få ett bra bemötande.
Olika koncept
Frasses och Harrys. Två restauranger i samma byggnad, med delvis samma kök. Vad skiljer?
- Porslinstallrikar, glas och riktiga bestick mot pappertallrikar, muggar och bestick i plast, säger Tahir.
Fördelen med två restauranger i ett är uppenbar. När Frasses serverar blodpalt och renkött som dagens rätt kan hela byggnaden användas. Då kan 150 personer äta samtidigt.
Tahir A-Ali är egentligen utbildad ingenjör. Men han är lika hemma i byggbranschen som i köket. Han räknar med att Fasses/Harrys ska ha cirka åtta anställda. Han själv kommer att syssla med det mesta, från att städa och diska till att laga mat och skotta snö.
Så jobbar vi med nyheter Läs mer här!