– Vi är ett gäng där några kommer från Älvsbyn, som brukar köra snöskoter i området, säger Samuel Långström.

Lördagens tur slutade dock med att hans och en kompis snöskoter gick genom isen och var nära att sjunka till botten.

– Vi följde en led som vi kört på tidigare. Den leden gick också tidigare över sjön. Vi följde den fram emot där den går upp på land där en av oss körde längre fram för att se vart leden gick, förklarar Samuel Långström.

Artikelbild

| SJÖNK. När Samuel Långström stannade på isen började plötsligt snöskotern att sjunka under honom. Han kunde kasta sig på fast område men snöskotern blev hängande på iskanten.

När han och de övriga kompisarna stannade kände han plötsligt hur snöskotern började sjunka under honom.

– Det gick så fort. Jag hann aldrig tänka, men hann kasta mig av och komma upp på fast is. Sedan blev snöskotern hängande med skidorna på iskanten.

Kompisen som kört före såg vad som hände och vände tillbaka, men när han stannade sjönk snöskotern under honom och han hamnade i vaken.

– Han försökte simmande ta sig upp ur vaken men det gick inte. Till slut fick vi tag i hans arm och kunde dra upp honom. Då hade han haft vatten upp till bröstet.

Artikelbild

| SJÖNK Mikael Lundgrens snöskoter sjönk snabbt genom isen-

Samuel Långström säger att efter dramat på isen kunde de köra vidare eftersom ingen av maskinerna haft motorerna under vatten.

– Vi kunde bärga skotrarna och vi hade tur att vi klarade oss. Vi ska fortsätta att köra men i fortsättningen kommer vi att mer noggrant kolla istjockleken. Man tror att isen håller men det är så förrädiskt när det ligger mycket snö på isen och det flödar vatten. Isen kan vara dålig under så det gäller att vara försiktig, säger han.