Orientdressing hittar man knappast i orienten, den är till och med svår att hitta i södra Sverige. Men i Norrbotten har orientdressing alltid varit en klassiker. Därför passar det kanske bra att Norrbottens bästa hockeyspelare dricker ur flaskor som är designade som orientdressing.

– I Norrland används orientdressing till allt från kebab och souvas till hamburgare och pålägg. Vi är väldigt stolta över att hockeyproffsen vill hjälpa oss att visa hur många tillfällen orientdressing faktiskt passar till, säger Anna Lindén, Brand Manager för Delikatessfabriken.

Delikatessfabriken har tagit fram 600 exemplar med den ovanliga designen och förutom damlaget så vill man även sponsra hela Norrbottens hockeyspelande tjejer med varsin flaska så långt lagret räcker. Tanken är att stödja damhockeyn och på ett skämtsamt sätt visa att orientdressing passar till allting.

Artikelbild

De specialdesignade vattenflaskorna ser ut som orientdressingflaskor.

– Luleå hockey/MSSK och Delikatessfabriken har flera gemensamma nämnare. Vi är båda från Norrbotten, vi har båda gjort en kometkarriär de senaste åren och vi tycker båda om ishockey och orientdressing. Vi är glada över att Delikatessfabriken vill satsa ytterligare på damhockeyn och i det här fallet genom en rolig aktivitet, säger Fredrik Glader, tränare Luleå hockey/MSSK.

Flaskorna kommer att skickas till tjej- och damlagstränare i Norrbotten för att delas ut till idrottarna. Ett litet antal kommer även att lottas ut i tävlingar.