Precis som Centerpartiet känner Liberalerna i Älvsbyn att det är återväxt i partiet då fler yngre vill påverka genom politiken.

– Jag tycker att vi har fått ihop en jättebra lista. Vi har fått flera nya personer som vill engagera sig i Liberalerna och att vi fått ihop tio personer, det är fantastiskt bra för ett litet parti som oss, säger Inger Lundberg, gruppledare för Liberalerna i Älvsbyn.

Bland annat är de yngre liberalerna Maria Hortlund och Jenny Lundkvist nya på listan. Till skillnad från Liberalerna på riksnivå gjorde Liberalerna i Älvsbyn ett bra val 2014 då det fick sitt näst högsta resultat sedan 1985 med 6,9 procent av rösterna. Hon hoppas på ett ännu bättre resultat den här gången

Artikelbild

| Toppnamn. Inger Lundberg, Göran Stenlund och Maria Hortlund toppar listan för Liberalerna.

– Nu har vi ett starkt lag, ett bra mycket starkare än vi hade 2014 i och med att vi fått två fräscha unga tjejer på listan. Vi har både breddat oss och lockat fler unga. Jag är tacksam för de tio vi fått med på listan. Även om jag står på första plats så kompletterar vi alla varandra, säger Inger Lundberg.

Hur är det att toppa listan igen?

– Jag är ödmjuk över uppgiften att stå på första plats, över att de fortfarande vill ha mig kvar efter två mandatperioder. Vi fortsätter kämpa, säger Inger Lundberg.

Liberalernas lista: 1. Inger Lundberg, 2. Göran Stenlund, 3. Maria Hortlund, 4. Esbjörn Henriksson, 5. Jenny Lundkvist, 6. Robert Lidström, 7. Elisabeth Lindgren, 8. Lars-Ingvar Wendt, 9. Anne Stenlund och 10. Anneli Kullavaara.