Träden gnistrade och det knarrade under skosulorna i Storforsens naturreservat när det på lördagen var dags för den första av två julmarknadsdagar.

– Det har varit jättemycket folk här i dag och allt har gått jättebra, säger Birgitta Forsman, Storforsen shop, som är en av marknadsarrangörerna.

Hon hoppas att marknaden bidragit till god julstämning hos alla besökare.

Artikelbild

| Arrangörer. Kerstin Backman, ABF och Birgitta Forsman, Storforsen shop är två av marknadsarrangörerna.

– Det är det som är meningen. Jag tycker det blir jättefin julstämning här med hästarna och renarna, säger Birgitta Forsman.

Pitebon Niclas Alm fanns på plats med några renar, som många besökare uppskattade att mata med renlav. Lars-Olof Lundgren från Blåsmark stod för den populära hästskjutsen som gick på en skogsslinga.

– Många säger att det är så mysigt här och att det är en så fin miljö, det känns skönt att höra, säger Birgitta Forsman.

Men det mest uppskattade inslaget på marknaden, det tror hon är tomten som sitter och eldar uppe i Tjirsakojan.

Artikelbild

| Kikar ut. Tomten höll till i Tjirsakojan uppe i skogen. Dit tog sig de flesta av besökarna för att sitta tillsammans med tomten vid hans brasa en stund.

Det var tur att det fanns många brasor att värma sig på för på termometern stod det 15 minusgrader på lördagen.

– Jag upplever att det var många som tyckte det var kallt, jag har sålt många ullsulor, säger Birgitta Forsman och skrattar.

Artikelbild

| Besökare. Ida och Bon Berglund, sex månader, var välklädda i kylan på julmarknaden.

Fredrik Samuelssons tältkåta med en sprakande brasa, där man också kunde köpa kokkaffe var välbesökt. Även Bredsels bygdeföreningen, som stod för hamburgerförsäljningen hade fullt upp.

– Jag tror de flesta åtminstone köper sig en hamburgare här, jag vet att de har haft mycket att göra hela dagen, säger Birgitta Forsman.