Tidigare har kommunens krisledningsstab träffats tre gånger i veckan.
– Vi har tänkt dra ner på antalet möten för det är faktiskt väldigt lugnt i våran kommun. Vi har gjort upp planer för många olika scenarion längre fram när det blir mer tryck på saker och inte. Men nu är vi som färdiga med dem, säger Margareta Lundberg, risk- och säkerhetssamordnare i Älvsbyns kommun.
I många kommuner är personalbortfall ett problem. Men under pandemin har socialtjänsten haft betydligt mindre personalbortfall än vanligt. Hälsocentralen bistår däremot med personal till "corona-iva" i Piteå, där de svårt sjuka patienterna vårdas.
– Det är lite tunnare bemanning, men vi ska klara det under den här tiden, säger Agneta Björk, verksamhetschef för Hälsocentralen.
Till sin hjälp har man haft ett lager kraftiga masker egentligen avsedda för andra ändamål men dom varit perfekta under krisen.
– Jag trodde aldrig i min vildaste fantasi att vi skulle ha användning för de här maskerna som är gjorda för kemiska olyckor, men nu är vi där, säger Agneta Björk.
Hon säger att det nu gått cirka sex veckor sedan det blev riktigt allvar inom pandemin, och att man nog får räkna med att det är åtminstone sex veckor till. Hon är glad över att Älvsbyn klarat sig bra än så länge.
– Vi har haft fall i Älvsbyn, men ingen som behövt ligga på intensiven, och det har inte letat sig in på våra särskilda boenden. Det är något vi är tacksamma för, för det är de som blir mest illa däran, säger Agneta Björk.