Backen är en bra bit fort från att öppna, men nu finns åtminstone en restaurang till campinggäster och allmänheten. En första provöppning för vänner och bekanta för att fila in det sista inför premiären gjorde man redan förra veckan.
– Det blev då lyckat så vi hoppas att gästerna ska bli mätta och belåtna, säger Johan Håll, EXP Norrland.
De har fått inreda från grunden då det enda som fanns kvar i lokalen var köket. Bord, stolar, lampor, bestick och tallrikar har de fått ordna inför öppningen.
– Vi har försökt köpa allt så lokalt som möjligt. Det känns viktigt att stödja det lokala. Allt kött kommer från Sverige också, säger Johan Håll.
Menyn har en del enklare rätter och sidorätter. Flera olika sorters hamburgare, pulled pork och tacobuffé.
Hur tänkte ni kring menyn?
– Vi tänkte väl så här att tacobuffé går hem hos de allra flesta. Sen har vi testat oss fram med burgarna. Det är utvecklingar av burgarna vi sålde i Storforsen i somras kan man väl säga. Lite nya modeller av dem, säger Johan Håll.
Ett gäng som kom för att prova på nya restaurangen var Åsa, Marie och Robert som åt av tacobuffén.
– Vi är jättenöjda. Hoppas de får folk och snurr på det här nu, säger Åsa Edin.
I backen har man börjat spruta konstsnö ganska sent.
Har ni några gäster på campingen än?
– Jodå. Vi har haft folk på campingen sedan uppställningshelgen egentligen. Men de jobbar på bra i backen med snökanonerna, så jag hoppas de kan öppna ganska snart, säger Johan Håll.