Det är i en exklusiv intervju till ölbloggen Beertower.se som han berättar att han köpt en mindre aktiepost i Nyckelbryggerier i Älvsbyn. En av anledningarna är att han under flera år hållit Nyckelbryggeriers julmust som den överlägset godaste i Sverige.
– Det fina med att bryggeriet ligger i Älvsbyn är vattnet. Bättre vatten finns förbanne mig inte på hela klotet, säger Steffo Törnquist till Beertower.
Han avslöjar också att han i samarbete med Nyckelbryggeriers bryggmästare Mattias ska börja brygga öl i Älvsbyn.
– Vi håller redan nu på att kika lite på olika IPA, APA, lager, pilsner och stout. Det är bara vi själva som är begränsningen, säger Steffo Törnquist. Han säger också att i och med att vattnet är så bra ser han möjligheter att utveckla bryggeriet även på vattensidan.
– Varför inte göra sommeliervatten? Jag gör ju egna ostar, korvar och cigarrer sen tidigare, så det ska bli kul att hitta nya smakkombinationer, säger Steffo Törnquist till Beertower.
Platschef Lars-Olov Johansson bekräftar företagets planer på expansion.
– Vi har tagit fram flera olika provsatser av öl med som vi ser det mycket lyckat resultat.
– Nästa steg blir att investera i en större anläggning, bryggverk och tankar för att kunna producera större volymer av öl, säger Johansson.
Någon gång i mars-april nästa år hoppas företaget vara igång med produktionen. Det talas då om en total volym av 2 000–3 000 liter öl per dag.
– Den tänkta marknaden finns i första hand i Norrbotten och Västerbotten. Men vi har också efterfrågan från näringar i södra Sverige. Kopplingen till Steffo drar inte ifrån när det gäller intresset, säger Lars-Olov Johansson.
Nyckelbryggerier i Älvsbyn sysselsätter i dag åtta personer; fem inom produktionen och tre på försäljningssidan.
– Vi är väldigt stora på julmust, läsk och råpressade produktioner. Förhoppningen är att växa ytterligare med satsningen på öl där vi kommer utveckla fyra-fem olika sorter med lager som den tyngsta pjäsen, säger platschef Lars-Olov Johansson.