Vårdagjämningen firades med trerättersmenyn "Norrsken"

Med trerättersmenyn "Norrsken" välkomnades Älvsbyborna att fira tisdagens vårdagjämning med restauranglunch på Polar Hotel. För tillagning och servering svarade gymnasieeleverna vid restaurang- och livsmedelsprogrammet.

Eva Sandberg (till vänster) och hennes arbetskamrater på gymnasieskolan och vuxenutbildningen brukar ofta unna sig en trerätterslunch på tisdagarna när restaurang- och livsmedelseleverna dukar upp till fest.

Eva Sandberg (till vänster) och hennes arbetskamrater på gymnasieskolan och vuxenutbildningen brukar ofta unna sig en trerätterslunch på tisdagarna när restaurang- och livsmedelseleverna dukar upp till fest.

Foto: Britt Lindgren Blom

ÄLVSBYN 2012-03-21 06:00

Tisdagslunchen var i sedvanlig ordning utannonserad på kommunens hemsida. Ett 35-tal medborgare hade nappat på erbjudandet och bokat bord. I samband med bokningen skulle man också uppge vilka menyalternativ man valt för de olika rätterna, en inte alldeles enkel uppgift eftersom restaurang- och livsmedelseleven Franziska Müller lyckats komponera ihop mer än ett aptitretande förslag.

Eller vad sägs om följande valmöjligheter? Förrätt: "Lyxiga räkor i avokado" eller "Smördegsbakelse fylld med auberginemousse". Varmrätt: "Stekt entrecôte med ljuvlig chilibearnaise" eller "Ugnsstekt lax med ädelostsås". Dessert: "Blåbärsbakelse a lá Franziska" eller "Chokladmoussetårta".

Till lunchgästerna hörde bland andra ett gäng arbetskamrater från gymnasieskolan och Vux.

Fullt upp i köket
- Vi brukar passa på att frossa när tillfälle ges på tisdagarna. I dag firar vi dessutom vårdagjämningen, sa Eva Sandberg medan de inväntade förrätten.

Ute i köket hade läraren Kerstin Karlsson och hennes åtta lärjungar fullt upp med att leverera alla beställningar.

- Jag är stolt över att se hur bra eleverna samarbetar. Vilken restaurangpersonal!

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om