Tisdagslunchen var i sedvanlig ordning utannonserad på kommunens hemsida. Ett 35-tal medborgare hade nappat på erbjudandet och bokat bord. I samband med bokningen skulle man också uppge vilka menyalternativ man valt för de olika rätterna, en inte alldeles enkel uppgift eftersom restaurang- och livsmedelseleven Franziska Müller lyckats komponera ihop mer än ett aptitretande förslag.
Eller vad sägs om följande valmöjligheter? Förrätt: "Lyxiga räkor i avokado" eller "Smördegsbakelse fylld med auberginemousse". Varmrätt: "Stekt entrecôte med ljuvlig chilibearnaise" eller "Ugnsstekt lax med ädelostsås". Dessert: "Blåbärsbakelse a lá Franziska" eller "Chokladmoussetårta".
Till lunchgästerna hörde bland andra ett gäng arbetskamrater från gymnasieskolan och Vux.
Fullt upp i köket
- Vi brukar passa på att frossa när tillfälle ges på tisdagarna. I dag firar vi dessutom vårdagjämningen, sa Eva Sandberg medan de inväntade förrätten.
Ute i köket hade läraren Kerstin Karlsson och hennes åtta lärjungar fullt upp med att leverera alla beställningar.
- Jag är stolt över att se hur bra eleverna samarbetar. Vilken restaurangpersonal!