Pasta med brysselkål​

För 4 portioner, 30 minuter

Vegetariskt tips: Ersätt sidfläsket med exempelvis halloumi.

Artikelbild

| Brysselkål kombinerad med fläsk och lök passar perfekt med pasta. Dijon och timjan ger smak åt såsen.

500 g brysselkål

1 gul lök

150 g varmrökt sidfläsk

2 msk smör

2 dl crème fraiche

1 tsk dijonsenap

1 msk finhackad timjan

salt och svartpeppar

Till servering​:

4 portioner nykokt bandspagetti

50 g parmesanost

god sallad med dressing

Gör så här:

1. Ansa roten på varje brysselkål och dela dem på mitten. Koka kålen i 2–3 minuter i lättsaltat vatten så att den börjar bli mjuk, men ändå har en rå kärna kvar. Häll av vattnet och skölj med iskallt vatten. Låt rinna av.

2. Skala och dela löken, skiva den tunt. Skär fläsket i mindre tärningar.

3. Hetta upp smöret i en stekpanna och tillsätt fläsk och lök. Stek tills allt fått färg och fläsket börjar bli lite krispigt. Ta bort överflödigt fett med en sked.

4. Tillsätt brysselkålen och stek i några minuter tills den är brynt runt om, rör då och då. Häll i crème fraiche, dijonsenap och timjan. Koka samman till en krämig sås. Smaka av med lite salt och svartpeppar. Servera med pasta, nyriven parmesanost och en god sallad med dressing.

mat