Det var i somras som kvinnan upptäckte sitt misstag, att de 908 kronor hon swishat hade gått till fel person. Kvinnan ringde genast upp 15-åringen, men fick inget svar - och talade därför in ett meddelande där hon förklarade vad som hänt.

Trots flera sms-påstötningar och hot om polisanmälan betalade flickan inte tillbaka pengarna. Kvinnan polisanmälde och Bodenflickan åtalades för olovligt förfogande.

Flickan medger att pengarna kommit in på kontot, men hävdar att hon trodde att det hela var ett bedrägeriförsök och därför inte svarade på samtal eller sms från kvinnan i Hälsingland.

Tingsrätten anser att med tanke på de nätbedrägerier som förekommer så är det inte orimligt att flickan till att börja trodde hon var utsatt för en nätbluff. Men när hon fick en bild på bankutdraget borde hon ha förstått att det skett ett misstag och återbetalat pengarna.

Tingsrätten beslutade att flickan ska återbetala pengarna med ränta, samt dömde henne till 30 dagsböter à 50 kronor. Hon ska dessutom betala 800 kronor till brottsofferfonden.