Ljus vintergryta

För 4 personer, 25 minuter

600 g benfri kyckling

Artikelbild

| Ljus fransk kyckling- och grönsaksgryta smaksatt med färska örter får oss att våga tro på våren.

1 rödlök

4 dl grovt hackad paprika i olika färger

2 dl vatten

2 dl mager grädde

1 msk konc. kycklingfond

1 msk majsstärkelse + 2 msk vatten

1 liten knippa persilja

1 msk hackad färsk timjan

smör och rapsolja

salt och citronpeppar

Att äta till:

stekt potatis

blandad sallad

Gör så här:

1. Skala och skär rödlöken i klyftor. Skär paprikorna i bitar med ett par centimeters sida – kasta fästen och mellanväggar. Hacka timjan fint och persiljan lite grövre. Avsluta med att skära kycklingen i bitar med 3 centimeters sida.

2. Bryn köttet runt om i en gryta i lika delar smör och rapsolja. Krydda lätt med salt och citronpeppar. Ta upp kycklingbitarna och fortsätt med lök och paprika i grytan.

3. Lägg tillbaka kycklingen och späd med vatten och grädde. Koka upp och red med majsstärkelse löst i vatten. Tillsätt kycklingfond, persilja och timjan. Sjud 8–10 minuter. Smaka av med salt och citronpeppar.

4. Servera med stekt potatis och blandad sallad.

mat