Grillpojkarna benämner de sig, Olov Larsson och John Bergström, som är årets grillmästare på PDOL. Efter två timmars marinerande, hackande, rullande, vändande, och slutligen en jury med beslutsångest – så var segern i hamn.

– Men det var med knapp marginal eftersom alla tre lagen var fantastiskt duktiga, menade Peter Eliasson, som var en av fyra jurymedlemmar.

Gick hem

Artikelbild

| Grillpojkarna, bestående av John Bergström och Olov Larsson, presenterar sin förrätt och huvudrätt för den förväntansfulla juryn.

De tre lagen som möttes på Byxtorget hade som uppgift att under två timmar förädla råvarorna de själva valt, på det mest utsökta sätt.

Juryn bestod av Daniel Lindström från Järnspisen, Willys butikschef Daniel Lövgren, Great gig-gurun tillika grillexperten Peter Eliasson, samt den på plats utvalda Frida Granlund från Sundsvall.

De fyra bedömde kvalité, kreativitet och svårighetsgrad och Grillpojkarnas koncept gick hem hos alla fyra jurymedlemmar.

Den vinnande maten hade kyckling som huvudingrediens och vinsten motiverades med att det fanns rejält med sälta och hetta i både förrätt och huvudrätt. Men även det faktum att allt de bjöd på hade legat på grillen var ett stort plus.

Artikelbild

| Juryn hade ett trixigt uppdrag att kora årets grillmästare i tävlingen Järngrillen. Från vänster Frida Granlund, Peter Eliasson, Daniel Lindström och Daniel Lövgren.

– Ja, vi tycker det är viktigt att allt ska grillas och att vi vågade satsa på mycket smak. Jag tror det avgjorde, säger en av vinnarna Olov Larsson.

Sur sak imponerade

Artikelbild

| Grillmästarna är här snart klara med sin kycklingrätt som gav dem vinsten.

En av jurymedlemmarna var Willys butikschef, Daniel Lövgren som imponerades av en särskild detalj i Grillpojkarnas meny.

– Det var tufft att bestämma vilken rätt som var bäst. Men den grillade citronen fick mig på fall, den var något utöver det vanliga, sade han.

Artikelbild

| onferencieren Hannah Skoog fick skynda på juryn lite grann, de hade nämligen svårt att avgöra vilken duo som var bäst. Här tillsammans med jurymedlemmen Peter Eliasson.

Även grillduon som satsat på kött, André Bengtsson och Andreas Baudin, hade lagt en lite ovanlig ingrediens på grillen.

– Det här grillade päronet var en intressant bekantskap, det har jag aldrig tidigare smakat, sade Daniel Lindström från Järnspisen.

Artikelbild

| André Bengtsson och Andreas Baudin i lag 1 stod för den köttigaste menyn där bland annat chili- och kaffemarinerad rostas ingick.

Den vinnande duon tar hem en gourmetmiddag på Järnspisen samt vandringspokalen ”Den gyllene grillgaffeln”. Under tävlingens gång hölls även en auktion av en Webergrill, en delikatesskorg från Willys och en tavla som ett av barnen på barnhemmet i Senya Beraku målat. Alla pengar från budgivningen gick oavkortat till årets välgörenhetsändamål, Många bäckar små och Love life.