Caroline Burman från Kalix är uppvuxen med Robert Wells stora Rhapsody in rock-konserter. Hon var tio år gammal när hon fick uppleva det live och det kom att öppna hennes öron för bland annat Queen.

– Konserterna är tre timmar långa, men känns som 45 minuter. Det är väldigt inspirerande.

– Jag älskar konceptet och har sett upp till Robert Wells väldigt mycket. I bakhuvudet har det funnits att få göra den här typen av koncept. I våras började vi spinna på det här, berättar hon.

Artikelbild

| Repetition. Caroline Burman tar ton tillsammans med bland andra, från vänster: Jonathan Olsson, Viktor Stranbo, Johan Ström, Melina Nyberg och Alice Hartvig.

.

"A night of Rhapsody and rock" gör hon som ett frivilligt projekt tillsammans med skolkompisen Julia Grannas från finska Kristinestad.

– Man blir så sjukt taggad på att få spela. Det finns så många duktiga musiker här. Vi vill ta vara på tillfället och göra det här tillsammans, säger Julia Grannas.

.

Artikelbild

| Pianofantom. Robert Wells erbjöd sig direkt att vara coach för Piteåstudenternas Rhapsody-projekt.

13 studenter ställer sig på scenen i Sektionslokalen på Musikhögskolan för att framföra allt från Céline Dion- och Aretha Franklin-nummer till ett Queen-medley under en timme. Då vissa av låtarna var ganska avancerade skickade tjejerna ett mejl till Robert Wells och frågade om han kunde låna ut sina arrangemang. Han svarade snabbt, men inte nog med att tjejerna fick använda Rhapsody-arrangemangen, han erbjöd sig dessutom att coacha dem inför konserten.

– När vi fick det mejlet ... Jag höll bokstavligen på att dö. Det kan inte beskrivas med ord. Det var jättekul, säger Caroline Burman.

Vilka tips har ni fått?

– "Ni kan ta fram kören ännu starkare där" eller "Lägg till lite kör där". Det var mycket om körer, men det är ju mycket stämmor i de låtar han framför, berättar Julia Grannas.

– Han har kommit med konstruktiv kritik och lyft hela ensemblen. Det första han skrev var att vi skulle ha kul och köra hårt, säger Caroline Burman.

.

Robert Wells önskar att han hade varit på plats i Piteå, men det blir svårt då han är på besök i amerikanska Missouri för spelningar och låtskrivande. Han har inte coachat något projekt i den här omfattningen tidigare och är väldigt positivt inställd.

– Jag försöker att få fram detta: skippa attityd och lär er att underhålla en publik och stå på scenen, säger Wells på telefon från USA.

Han öser lovord över de medverkande som han fått ta del av i form av filmade repetitioner.

– Det är både bra musiker och bra röster. Det ska svänga, inte bara spelas rätt, men det här både satt ihop och svängde!

.

Robert Wells är stolt att ha gjort avtryck och glad att få bidra.

– Tjejerna ska verkligen ha en eloge. De gör helt rätt. Man måste bli entreprenör också. Man kan inte bara sitta och vänta på att någon annan ska göra saker åt en.