– Vi kommer att ha fler konserter och vi vill nå ut med att vi är en musikscen i Piteå, säger verksamhetschefen Lina Vikberg.

– Vi vill visa var vi står i dag, med konferenser, camping, restaurang och inte minst som arrangör. Med arrangemangen hakar man tag i människor på ett annat sätt och kan bygga på varumärket.

.

Artikelbild

| Chef. Lina Vikberg är verksamhetschef på Storstrand som gjort 2018 till ett musikens år.

Clas Vårdstedt har tidigare framträtt tillsammans med Övningskör till himlen. Lördagskvällens konsert gör han tillsammans med sitt eget band. I november släpptes hans senaste album, "Mitt hjärta hos dig", som gästades av artister som Frank Ådahl och Michael Ruff.

Andra tongångar blir det när hiphop-artisten Sebastian Stakset kommer på besök den 2 mars. Just det arrangemanget hålls i Norrmalmiafoajén i samarbete med LP-stiftelsen och Piteå kristna råd. Under artistnamnet Sebbe Staxx blev Stakset känd som frontgestalt i hiphopgruppen Kartellen vars framtoning och texter om kriminalitet och droger orsakade en del rabalder i media. Stakset har sedan dess gjort upp med sin destruktva livsstil, släppt biografin "Sebbe Staxx - musiken, brotten, beroendet" och föreläst om sitt liv och sin tro.

– Han kommer att berätta om sin livsresa och framföra sina låtar. Det blir en ungdomsinriktad kväll, berättar Lina Vikberg.

.

Den 10 mars blir det en konsert med tjejstarka norrbottenskören Arctic Light och en gästande, större kör från Tyskland. Den 13 april kommer jubilerande Bengt Johansson, en riktig artistveteran i kristna kretsar, på besök med sitt band under vårens sing along-turné. Den 28 april blir det konsert med melodiösa popartisten Ole Børud, som tidigare gjort bejublade spelningar på arrangemanget 24 i Bergsviken. Konserten görs tillsammans med On Duty.

.

Till hösten väntar fler konserter. Bland annat är det redan nu klart att Evelina Gard gör julkonsert den första advent. Även under sommarperioden väntar flera arrangemang. Just nu skissar Storstrand på en minifestival, men än är det för tidigt att släppa några artister.

– Det är en vision vi har burit på i flera år. Det blir sista helgen i augusti. Vi bygger upp en utomhusscen nere vid vattnet. Det är tacksamt att området sluttar lite uppåt och att det är inramat av byggnader. Det blir spännande att vara utomhus och göra någonting helt nytt, säger Lina Vikberg.