Efter att Klara Pasma lämnat slutaudition redan efter första momentet återstod bara två norrbottningar i tävlingen inför måndagens avsnitt. Jens Thörnevall, Piteå, och Elin Andersson, Kalix, fick båda chansen att uppträda tillsammans med andra deltagare inför juryn i det så kallade "gruppmomentet".

För duon blev det slutet på resan.

– Det har inte varit starka prestationer rakt igenom, vi måste göra bedömningen på att man verkligen har helheten. Tyvärr är det så att några av er inte går vidare, konstaterade jurymedlemmen Nikki Amini innan hon berättade att Jens Thörnevalls resa tog slut.

Artikelbild

| Elin Andersson från Kalix har gjort sitt i tv-rutan för den här gången, då hon inte gick vidare till sista momentet på "Idols" slutaudition.

– Det är tufft, det var verkligen tufft där, säger Thörnevall själv, men han såg också positiva sidor av sin medverkan i programmet.

– Hur det än går i "Idol" är det bra att få visa upp sig i det forumet, det är en bra plattform, säger han.

Elin Andersson, som blev viral över en natt då hennes audition i Umeå tog skruv på internet, fick hård kritik under hela slutaudition och hennes grupp imponerade inte på juryn.

– Gruppmomentet är ett väldigt tufft moment under slutaudition, men det är också där man verkligen måste visa att man är en artist. Som vi har konstaterat var ert gruppmoment inte bra alls, sa Nikki Amini.

– Det var verkligen inte bra överhuvudtaget.

Efteråt var Elin Andersson självkritisk.

– Nä, det gick väl inte så bra (skratt).

– Men allt är en erfarenhet som man inte annars får uppleva, därigenom har jag växt genom att höra vad andra tycker och läsa kommentarer om vad jag kan förbättra. Man får lyssna på sig själv på ett annat sätt, jag märker vad jag kan träna på och göra bättre, säger hon.

LÄS MER: Guldbiljett till Pitebon Jens

LÄS MER: Jens från Piteå vidare i Idol

LÄS MER: Intervju i Norrbottens affärer