2016 skrev PT om Piteåkillen med den vackra pipan som sopade banan med konkurrenterna i tävlingen Stjärnskott på Stora Nolia. Den arrangeras av Lingman & Co i samarbete med tidningen Julia och världens barn.

Stjärnskott är en rikstäckande klassisk artisttävling för barn och ungdomar upp till 16 år. Syftet anges vara att skapa en scen för nya unga artister. Tävlingen har arrangerats i över 30 år. Artister som Sanna Nielsen, Robin Stjernberg, Eric Saade, Zara Larsson, Molly Sanden, Wiktoria, Lisa Nilsson, och Omar Rudberg i tidigare FO&O har varit med.

Nu läggs ett nytt namn till listan. Piteåkillen Isak Uddström tog hem talangtävlingen för andra gången på söndagen. Han gick till final tillsammans med Ally Renberg från Öjebyn och Magda Lindberg från Svappavaara, Men 14-åringen som gått ut åttan vid Hortlax skola stod som vinnare och får nu åka till riksfinalen som avgörs på Viking Amorella 8–9 september.

Artikelbild

| Ally Renberg från Öjebyn sjöng”She used to be mine”.

Med låten ”Dusk in down” bärgades segern och Isak Uddström var förstås glad efteråt.

– Jag sjöng redan när jag var på dagis, säger Isak Uddström, som också vunnit P3:s talangjakt på PDOL förra året.

Han berättar att han skriver eget material och han kommer att fortsätta att satsa på musik.

Talangtävlingen kryddades med celebert besök av Jasmine Cara som numera bor i New York och som nyligen släppt singeln ”Smile”.

Artikelbild

| Simon Sandin från Luleå ackomanjerade sig själv på gitarr med fina balladen ”Happier”.

I Sverige har hon medverkat i tv-program som ”Allsång på Skansen”, ”Sommarkrysset”, ”Let´s Dance” och ”Moraeus med mera”.