Roxana Rodrigo fick panik när hon vaknade klockan tre, natten mot lördag, på hotellet i Luleå.

– Det var ju fullt dagsljus ute. Jag trodde att vi hade försovit oss, att klockan var mycket mer. Vi skulle ju vara på plats i tid, säger hon och skrattar.

Sedan nio på morgonen har de väntat vid entrén för att få plats längst fram, en procedur som hon, Brenda Donatti och Cronel Zaragoci gör om på hela nio orter den här turnén.

Artikelbild

| Gessle musik är livet! Ivelina, Bulgarien, Denise Schütz, Schweiz, Kristianie Schengber, Tyskland, Roxana Rodrigo, Brenda Donatti, Cronel Zaragocin (alla från Argentina) och Aline Snipsöyr (Brasilien/Norge) hade köat sedan morgonen för att få stå längst fram.

De sparar pengar och så drar de iväg. 25 svenska städer har de bockat av genom åren.

– Vi känner till fler svenska städer än argentinska, säger Cronel Zaragoci och skrattar gott.

.

"Du lilla sparvöga ..."

Cronel stämmer upp i innerlig sång på fonetisk svenska. Han och hustrun Brenda Donatti gifte sig till tonerna av Marie Fredrikssons låt.

Det är förstås Roxette som är huvudspåret, men fansen har omfamnat även det Gessle och Marie Fredriksson gjort i andra sammanhang. Och nog sätter det sina spår. Denise Schütz från Tyskland pratar i dag svenska som resultat.

Samma sak från Aline Snipsöyr, Brasilien, som i dag bor i Norge. Hon har själv mött både Per och Marie. Deras autografer har hon låtit tatuera in på armen.

.

Sedan Marie Fredriksson drog sig tillbaka från liveframträdanden får de hålla till godo med Gessles konserter. Fansen är mycket nöjda med besöket i Piteå och allmänt lyriska när de beskriver vad Gessles musik betyder för dem och hur de känner för Sverige.

– "Sommartider" är en hymn, Sveriges själ, säger Roxana Rodrigo.

– Per gör så bra melodier och i hans musik finns miljöerna, skogarna och stränderna.