"Sju gånger sju" baseras på det finska nationaleposet "Sju bröder". Nio dansare (Hanna Nussbaumer, Australien, Viktor Konvalinka, Tjeckien, Claudia Fürnholzer, Österrike, Jakub Medrzycki, Polen, Anaïs Pensé, Frankrike, Leila Verlingen, Belgien, Fanny Barrouquère, Frankrike, César García Steensen, El Salvador, och Tomás Cervinka, Tjeckien) bjöd på allt från hudnära romantiska inslag till halsbrytande akrobatik i ett energifyllt program, allt inför en till synes uppskattande och stannande publik i perfekt väder. Musikerna Jesper Norberg och Tom-Eddye Nordén backade upp.

Efter dansföreställningen presenterade Dans i Nords Marie Sturdy Larsson ett abonnemang, Din dans i Piteå, på sex föreställningar som man kommer att satsa på inför kommande säsong för att locka mer publik. En liknande satsning i Luleå fick mycket bra genomslag.

Samtidigt presenterades Dans i Nords första dansambassadör, Marie Tuvesson, en del i arbetet med att stärka dansen i Norrbotten ytterligare.

Artikelbild

| Varierat. Ensemblen i en mer intim och långsam sekvens.

– En dansambassadör är en person som har ett brinnande engagemang och vill sprida intresset för dans, säger Sturdy Larsson med tillägget att fler ambassadörer utnämns i samband med höstens dansfest i Piteå.

Marie Tuvesson är initiativtagare till Beats dansstudio som funnits i Piteå i cirka ett år. Hon vill skapa en dansmiljö där unga och äldre kan mötas.

– Under Piteå dansar och ler organiserar vi all dans. Vi har kontakt med hela Danspiteå där alla aktörer tror stenhårt på samarbete.