Kicki Fagerlund, som hon egentligen heter, nämner retro wave-genren med artister som Mitch Murder och FM-84 som inspiration just nu. Soundtracket från "Kung Fury" (kortfilmssnackisen från 2015 av David Sandberg) har också påverkat henne.

– Den är ascool, skruvad och en riktig pastisch på 80-talsfilmer. Musiken är därefter och jag fastnade för den. Jag har lyssnat nästan enbart på den stilen för att få fram rätt sound.

Det är sjukt mycket 80-tal på din nya ep.

– Jag vet! Wow! Jag bara: "nu ska jag löpa linan ut. Jag ska inte spara på någonting". Det är roligt att få landa i sin stil, men den är egentligen inte så bred.

Hon har analyserat sina följare på Facebook och Spotify.

– 73 procent av lyssnarna på Spotify är män i åldern 45-55 eller någonting sådant. Jag fattar precis varför. De var unga när det begav sig och lyssnade på Alphaville och tidiga Madonna. Det var dit jag ville, men inte utifrån någon annan än mig själv.

.

Trots att hon själv är för ung för att vara 80-talsnostalgisk är det ett årtionde som format henne musikaliskt.

– När jag väljer musik som gillar och som jag tycker låter schyst, då ska det vara så här. Nästan lite "cheezy" och "too much". Det passar väldigt bra ihop min personlighet, min look och min image.

Men "too much", får man säga så om sig själv?

– Ja, nu när man har börjat på en skola och umgås med vanliga människor på dagarna, då inser man att man kanske är lite av en udda figur.

På vilket sätt?

– Jag tar mycket plats, pratar mycket, är färgglad, färgstark och har mycket åsikter. Jag är van att säga vad jag tycker. Jag har kört mitt eget race så himla länge. Vi har grupparbeten i skolan. Jag får jobba mycket med att kompromissa och att inte alltid få som jag vill.

.

Hon samarbetar med ett brittiskt bolag, Shodement.

– De promotar mig lite. I september får jag spela i London som en av deras "Global 12" på ett ställe som heter Cargo i Shoreditch. Det är en tävling inför  – vem som får flest Spotify-lyssnare och vem som säljer flest biljetter – men också för "best performance" under kvällen.

Kicki Fagerlund ser fram emot det som en bra utflykt.

– Jag har hållit på för länge för att tänka "nu kommer det stora genombrottet". Jag får åka över till London, hänga runt och ha lite kul.

.

På ep:n brer hon på rejält med syntarna och trummaskinerna. Tre egna låtar och en upptempo-cover på George Michaels "Careless whisper" ryms på "Queen of the north".

– Det är rakt på 80-talet. Jag har också funnit en ganska stark trend. Se på "Stranger things", det soundtracket har också en retro wave-koppling. Sedan kom "Glow" också. Min låt "Glow" handlar om den serien. Karaktären i låten, jaget, skulle kunna vara den som kommer med där och vill bli den stora stjärnan.

Du kanske ska skicka låten till producenterna?

– Redan gjort. Jag har skrivit till den som skrivit filmmusiken. Han är astaggad, gillar låten som fan och har skickat den till producenterna. Jag har inte hört någonting från dem än, men att han gillar den är så sjukt (skratt). Mitt mål med låten är att få med den i serien.

Ep:n bär titeln "Queen of the north".

– Det är ganska kaxigt. Jag tänker att det här är någonting som ska nå ut internationellt. Då kan man använda sig av att man bor här. Det är en unik grej, en wow-faktor. Det är även kopplat till "Game of thrones". Jag är ett fan. Daenerys Targaryen är min favoritkaraktär. Hon står för befrielse och jämlikhet. Jag vill visa vad en "queen of the north är", det står för bra värderingar.

.

Tidigare har Kicki Fagerlund arbetat normkritiskt och jämställdhetsinriktat med kreativa projekt inom musiken. Den musikaliska gärningen är kopplad till hennes ideologiska. Oavsett om hon föreläser eller sjunger är budskapet detsamma; för jämställdhet och feminism och mot sexism, diskriminering och normer.

– Man behöver inte vara en som förändrar världen, men jag vill vara en "game changer".