Den 17 februari fyller Marie-Anne Nygren 70 år. Marie-Anne är född och uppvuxen i en skara av fem syskon söder om Umeå.

1972, i en ålder av 24 år, så skulle nya äventyr göras och flyttlasset gick till Piteå. Fyra år senare var Marie-Anne förlovad och hade fått sin första dotter och bodde i nybyggt hus på Durrnäs.

Familjen växte och tre år senare kom nästa dotter till världen. Marie-Anne arbetade som dataoperatör på Assi till i slutet på 80-talet då hon studerade och bytte till arbete inom barnomsorgen. Detta jobb var till stor glädje då Marie-Annes intresse och kärlek till barn alltid har varit stor.

Sedan drygt 20 år är Marie-Anne gift med Hans Björk och bor i Käcktjärn. I Käcktjärn står dörren öppen för vännerna och det är ofta middagsbjudningar. Banden till syskonen i Umeå är starka och på senare år har det gått många resor till Umeå för att hjälpa sina syskon som inte alltid har haft hälsan till sin fördel. Marie-Anne har alltid gillat att jobba med händerna, det är otaliga våder tapeter som satts upp, penseldrag som strukits, gardinlängder som har sytts, saft som kokats och sylt som syltats och nu görs det tenntrådsarmband efter beställning.

I den stora trädgården i Käcktjärn älskar Marie-Anne att så och plantera blommor, buskar och bär eller att bara vara och njuta av naturen och lugnet. Marie-Annes båda döttrar bor sedan många år i Stockholm. Att vara mamma är något Marie-Anne alltid har satt i första rummet. Hon har fyllt barnens barndom med skidsemestrar, hästar, skjutsningar till handbollsträningar och fotbollsträningar, volontärarbete i olika idrottsföreningar, sommarsemestrar med sol och bad och en och annan sockerkaka.

De senaste åren har det blivit en hel del resor i Europa med yngsta dottern. Och för två år sedan kom det första efterlängtade barnbarnet till världen.

Födelsedagen firas tillsammans med man, yngsta dottern och äldsta dottern och hennes familj hemma.