... fyller den 25 december Kjell-Åke Larsson, Älvsbyn.

Han kom upp till Norrbotten på våren 1958 och anställdes av Norrbottens 4 H-distrikt i Piteå som ungdomsledare för Piteåbygden.

1959 fick han jobb som länsinstruktör med placering i Töre. 1960 på hösten blev han ombudsman för Svenska landsbygdens ungdomsförbund, sedermera Centerpartiets ungdomsförbund.

1963 fick han jobbet som partiombudsman för Centerpartiet i Norrbotten. Tre år senare anställdes Kjell-Åke som föreståndare för Norrbottens lantmän i Älvsbyn. Anställningen varade till

1990 års slut.

Under åren 1974-1986 var Larsson politiskt aktiv för Centerpartiet i Älvsbyns kommun. Under en 10-årsperiod var Larsson ordförande för Norrbottens Bär & Grönsakers ekonomiska förening. Under denna period

gjordes två uppvaktningar hos jordbruksdepartementet samt två uppvaktningar hos jordbruksutskottet med resultat att ett Norrlandsstöd för bär och grönsaksodling i norra Sverige blev verklighet.

2013 och framåt blev Kjell-Åke Larsson åter aktiv politiskt för Centerpartiet i Älvsbyns kommun. Han har varit revisor för Älvsbyns församling 2001 tills vidare. Under 2017 har Larsson varit kyrkovalsansvarig för Centerpartiet i Norrbotten när det gällde valet till stiftsfullmäktige och kyrkomötet.

Kjell-Åke Larsson har utsetts till förtroendevald revisor för Luleå stift för perioden 2018-2021. Hans hobby har en mindre bär-, grönsaks- och potatisodling som sysselsatt familjen.