Stig Roland Eriksson avled den femte maj i en ålder av 85 år. Han föddes i Luleå av sin mor Elsa och kom att bo sina fyra första levnadsår hos sin älskade mormor Anna Söderström. Resten av uppväxten bodde han hos Levi och Hanna Eriksson på Rönngatan i Luleå.

Efter avslutad folkskolelärarutbildning på seminariet i Luleå, där han gick ut med högsta betyg, så gjorde han sin militärtjänst som furir. Under den tiden träffade han en vacker ung flicka vid namn Ingrid.

Hon blev hans livs stora kärlek och de vigdes i Gammelstads kyrka den 16 augusti 1958.

Det unga paret bosatte sig i Rusksele Västerbotten där Stig fått tjänst som folkskollärare. Som lärare och bybo blev han mycket uppskattad och ledde även många olika kvällskurser i byn.

1959 föddes Elisabeth. Och trots barnmorskans motstånd så blev han den första far som var med under en förlossning på Lycksele BB. 1961 föddes sonen Håkan på Luleå BB och 1968 kom lilla Anna till världen på Lycksele BB.

1975 bar det av tillbaka till Luleå där Stig kom att arbeta som lärare, studierektor och rektor på Hertsöskolan, Råneåskolan och Bergviksskolan fram till sin pension.

Stugan i Gälviken utanför Piteå, som han byggde själv, var en högt älskad plats. Där bodde vi hela somrarna. Att fiska var nog bland det bästa han visste. Många är de rökta och halstrade fiskar som serverats av honom.

Djur och natur stod Stig varmt om hjärtat. Lyckliga är alla de fåglar och igelkottar som han matade varje dag. Men mest kära var hundarna och katten som bodde i huset.

Det många minns av Stig är nog hans sinne för humor. Han skämtade ofta friskt och tyckte även om att diskutera politik. Han lagade även gärna mat och var en duktig kock, hjälpte ofta till hemma vilket var ovanligt för hans generation av män.

För ett år sedan flyttade Stig och Ingrid från sitt älskade hus som de bott i 43 år till ett pensionärsboende.

Vi som sörjer och saknar vår älskade Stig är hans fru Ingrid, tre barn, fem barnbarn och fem barnbarnsbarn