Den 14 november somnade Siv in lugnt och stilla på Regnbågens korttidsboende med sambon Paul och dottern Birgit vid sin sida.

Han blev 79 år.

Siv, dotter till Sigurd och Margit Nyman, föddes 1938 i Pitsund och växte upp med två syskon, Börje och Britt. Föräldrarna var måna om att barnen skulle erövra "vita mössan", vilket Siv gjorde 1956. Samma år gifte hon sig med Stig Lundberg och 1957 såg dottern Birgit dagens ljus. Fast besluten att bli lärare åkte Siv ända till Uppsala med sin doktor, där hon efter fyra år tog en fil mag i svenska och historia.

Familjen återvände till Piteå och Siv undervisade elever på Pitholms Centralskola 1961-67. Hösten 1967 gick makarna skilda vägar. Siv valde att med dottern flytta till Skellefteå, där hon tillträdde en tjänst på Norrhammarskolan. Där blev hon kvar i 33 år. Siv var en skicklig pedagog, ambitös och kreativ, alltid villig att pröva nya metoder, omtyckt och respekterad av kollegor och elever.

Siv och jag hittade varann 1969. Jag var också lärare och ensamförälder med två barn, Peter och Erica. Vi kände direkt att vi var själsfränder. Efter fem år vågade vi bilda familj och flyttade 1974 med barnen till ett radhus på Älvbacka och 1991 till en fin lägenhet med älvutsikt.

Siv och jag har kunnat glädjas åt en stor vänkrets. I mer än 40 år har vi varit medlemmar i en bokcirkel, och lika länge i en samtalsgrupp. Sommartid har vi lockat vänner och släktingar ut till vårt sommarparadis på Bergön. Vi har också haft en nära relation till Birgit och hennes man Staffan och deras döttrar, Stina och Hilda. I september fick Siv sitt första barnbarn – Hugo.

Vi är många som sörjer att Siv "gått ur tiden", men vi har många fina minnen och bilder att trösta oss med. Själv är jag oändligt tacksam för 48 sällsynt lyckliga år tillsammans med Siv.