Ivar Andersson, Laisvall, har lämnat oss.

En tydlig renflyttarröst har tystnat. Ivar Andersson avled hastigt på fjället i en ålder av 65 år. Han föddes in i en renskötarfamilj, växte upp i Krama där han var yngst i en syskonskara på tio. Gick sexårig nomadskola i Arjeplog, därefter tre år i Gällivare.

Ivar fortsatte sedan på treårigt gymnasium varav av dessa två år i Piteå och sista året i Luleå med inriktning el-teknik.

Ivar var en mycket social man, alltid glad och en historieberättare av rang. Historierna var fulla med inlevelse och lämnade sällan någon oberörd.

Nyckelord inom allt han gjorde var noggrannhet. Det blev en del slöjd såsom knivar och knivbälten, samtliga gjorda med stor eftertanke och med varsamma händer. Teknik och sport var ytterligare intressen för Ivar, som i unga år bland annat tävlade i bordtennis. Var det sport på teven så kunde man inte undgå från när det var spännande i tävlingarna...

Ivar var mycket klipsk och hade en säker framtid inom fortsatta studier. Han valde att ägna sitt liv åt renen och dess livsföring inom Svaipa Sameby. Innan han startade upp eget renskötselföretag så agerade han renskötardräng åt Siri Larsson som blev änka tidigt.

Talangfull och lättlärd som han var så utvecklade Ivar en stor kunskap och skicklighet inom renskötseln och var en gudabenådad lassokastare. Han blev ofta tillfrågad om renmärken, något som han hade lätt för att lägga på minnet.

Ivar var vida känd och hade många vänner. Han lämnar ett stort tomrum efter sig.

Vi är tacksamma över den tiden som vi fick ha Ivar hos oss.