Nära dig Helt rätt i tiden, det var Röda korsets mannekänguppvisning i Fluxens lokaler i Älvsbyn. Det är vår och dessutom dags att vara snäll mot Miljön. Allmänheten var inbjuden och nära 50 personer kom för att titta.

Man visade Second hand-kläder som i sanning är mycket mer lättburna än en del stora designers kreationer är.

Till försäljning med osannolikt låga priser var både klassiska modeller, svarta kavajer, trendiga pyjamas, somriga chiffongklänningar, skor - häftiga, snygga, högklackade och mer lättgångna. Dessa samsades med lätta, ljusa ytterplagg, blusar, kjolar, långbyxor, klänningar, caper och ytterplagg. Handstickade tofflor, väskor och ett par tiaror visades. Det enda som fattades var manliga mannekänger, men till nästa gång, då…

Artikelbild

Några ur publiken.

Carina Nilsson var presentatör och lättsamt informativt presenterade hon både kläder och mannekänger. Elsie Fastesson, Catharina Berggren, Lea Sundström , Annikki Granström, Gunvor Granberg och Barbro Öhman var några av de eldsjälar som organiserat tillställningen och kommersen gick riktigt bra.

Mannekängerna var dels nyanlända svenskar, Fariba Quanbari med dotter Tina och Suela Kazdedja med dotter, dels Röda Korsets personal.

De yngsta mannekängerna var bara några år och de äldsta var årsrika. Den yngsta gjorde succé på cat walken. Både gäster och personal uppskattade eventet och önskade en liknande tillställning fler gånger.

Som avslutning på ett lyckat arrangemang bjöds på kaffe med kaka.