Nära dig På vårens sista Möte med människor i Kyrkcenter medverkade konstnär Eva Söderström. Hon har köpt gamla bönhuset i Sikfors där hon både målar och ställer ut sina konstverk. Hon har också skrivit tre böcker.

Kvinnor i Bibeln - förebilder och pionjärer i ord och bild var dagens ämne. Hon hade med sig tio tavlor av kvinnor i Bibeln som hon berättade om och visade;

Lydia som var egenföretagare och entreprenör och som färgade purpurtyger, Elias fattiga änka, drottningen av Saba och flera andra intressanta kvinnor. Sammanlagt har hon målat 111 kvinnor i Bibeln så det finns många att välja bland och lyfta fram.

Artikelbild

| Träffarna för daglediga, Möte med människor i Kyrkcenter, lockar alltid många deltagare.

Eva Söderströms böcker handlar också om kvinnor i Bibeln. Hon har också skrivit en andaktsbok för 366 dagar, även skottdagen.

Möte med människor som träffas första tisdagen varje månad fortsätter till hösten. Första träffen i september medverkar Knut Holmquist och berättar som sin bok och uppväxten i Backträsk.

Ulla-Britt Boström och Röda korset ordnar program och musik 1 oktober och i november talar Ewa Rosendahl om sin nya bok ”En Gul knapp sa att du slapp - Det är mycket som man inte måste.”

Sista träffen i december berättar Rainer Lind och Helén Lindbäck om SKUT-kyrkan i Teneriffa dit de nyligen har varit. Det blir också adventssånger.

Artikelbild

| Eva Söderström berättade om kvinnor i bibeln, förebilder för oss levande nu, och visade två av sina böcker i ämnet.

Dessa dagträffar med föredrag, musik, fika och andakt är öppna för alla.