Kukkolaforsen ILCO (tarm-, uro- och stomiförbundet)-medlemmarnas resa började i Luleå via Boden och Kalix lördag den 24 augusti. 28 medlemmar hade anmält sig.

Första stoppet var Vassholmen där vi drack kaffe och njöt av vädret och miljön på Vassholmen.

Resan gick vidare till Seskarö Värdshus där vi avnjöt god lunch. Efter att alla var mätta och belåtna gick resan vidare till Haparanda där vi mötte en guide från turistföreningen.

Guiden tog oss med på en 2,5 timmars rundtur i Haparanda och Torneå – berättade om byggnaderna och mycket historia. Vi besökte bland annat två kyrkor, en i Haparanda och en ortodox kyrka i Torneå – mycket intressant och han var en fantastisk berättare.

Efter guidningen gick resan vidare till Kukkolaforsen där vi skulle övernatta i det nya hotellet som var fantastiskt fint, vi bodde kungligt. Vi fick en guidning av en av ägarna som berättade framförallt om fisket och hur det gick till plus att klocktornet var speciellt. Efter det var det tid att vila en stund för att sedan avnjuta en buffé i restaurangen.

Söndag 25 augusti började dagen med att vi besökte Pesulas lantgård – en stor ekologisk anläggning med en stor djurbesättning. Vi fick följa kossornas väg – genom en glasruta på andra våningen – som gick fritt in och ut, åt mat och mjölkades av en robot, hur imponerande som helst. Vi fick också information om den rybsolja och senap som tillverkades.

Efter besöket hos Pesula så vände vi åter till Kukkolaforsen för att äta lunch. Efter lunchen åkte vi till Haparanda där medlemmarna fick 2 timmar på sig att besöka IKEA. Ett uppskattat inslag.

Väl uppsatta i bussen så gick resan hemåt via Kalix, Boden och slutligen Luleå. Två trevliga och mycket uppskattade dagar.