Piteå PRO ordnade pubafton på Ladan fredagen den 2 mars.

Välkomna klockan 18 stod det i annonsen. Men för att få bra platser strömmar folket in redan vid femtiden. Då hinner man surra med kompisarna och kolla in vilka gamla bekanta och nya vänner som kommer. (30 nya medlemmar har tillkommit bara i år!).

Spana efter danskavaljerer och vilka damer man eventuellt kan flirta lite med. Allt på skoj förstås, men alla minns vi ju Perudden, logdanserna, moget på Folkets hus och en och annan tisdag på Statt, då kvinnorna hade gratis inträde. ”Det var tider det, men ikväll skall vi slå klackarna i taket här på Ladan!”

Artikelbild

| Fox. Kerstin Nordmark dansar med Staffan Edström.

Vår nye ordförande, Erland Eriksson, gjorde sin debut och hälsade alla välkomna. För det fick han applåder. ”Han ser ju trevlig ut”, viskades det mellan borden. Alla hade ju inte varit på årsmötet och haft den äran. Styrelsen hade som vanligt dukat fint med vita dukar och ”kristallglas” och nu bar de in landgång efter landgång, tills alla fått sitt. De såg läckra ut och var ännu godare. Mellan tuggorna fortsatte pratet och ingen lämnades utanför. Alice, Eva, Gun, Märta, Sven-Erik med flera ur styrelsen gick runt, såg till att alla hade trevligt, att intet fattades och höjde glaset. Sedan dukade de undan, diskade och serverade kaffe med kaka, medan gästerna bättrade på läppstiftet eller gick ut för att få en nypa luft.

Äntligen var det dags på vår unga discjockey, DJ Moa Johansson, 18 år, som med den scenvana hon nu fått, leende greppade mikrofonen, presenterade sig och talade om hur roligt hon tyckte det var att se oss igen. ”Men nu kör vi, eller hur gott folk?” och innan hon hunnit trycka på knappen var golvet fullt. Blue Hawaii, hjärta- och smärtamelodier, en och annan bugg, hur kul som helst! En hel timme dansade vi, innan herrarnas skjortor var genomvåta och damernas fötter värkte i de högklackade skor vi numera inte använder varje dag, precis.

Men innan vi fick sätta oss kommenderade Alice ut sex par på golvet, knöt en ballong om damernas vrister och så skulle det smällas av. Elisabet och Laine vann och fick presentkort! Presentkort fick också de som vann på lotterna. Och applåder. En del hade tur, vann tre där andra ingen fick, men någon avundsjuka häckar inte inom PRO, så väl bekomme.

Sedan fortsatte dansen ytterligare en stund. Det var skönt promenera hem i den svala kvällen. Kvar var styrelsen som nu hade att städa bort!

Artikelbild

| Landgång. Dags för mat och kaffe.

Tack för en mycket, mycket trevlig kväll.