Piteå Den stora folkvandringen är en årligen återkommande aktivitet i SPF Seniorerna Rönnen, Piteå.

Uttrycket kommer från den av SPF anordnade motionskampanjen. Meningen är att man ska träffas ute i naturen under trivsamma former och att man ska inspireras till att efter förmåga röra på sig.

Även detta år hade man samlats vid konstverket Norrsken av Torgny Larsson, det som i folkmun kallas Blå Bågarna, en samlingsplats vid Piteälvens strand i Öjebyn, där det finns grillplats, en liten rund dansbana under tak och ett utomhusgym.

Artikelbild

Idel glada miner bland deltagarna i folkvandringen senast.

Trots regnet under natten och förmiddagen, hade 34 personer infunnit sig. Hunden Chili Tolvgård var med även denna gång. Rönnens folkhälsogrupp, bestående av Inger Alm, Gunnel och Ingemar Nordström, Ulla och Björn Grahn ansvarade för denna aktivitet.

En tipspromenad med hälften trafikfrågor och andra hälften hälsofrågor fanns utplacerade på den drygt kilometerlånga promenadslingan.

Efter promenaden fanns en grilleld, falukorv och läsk som deltagarna bjöds på. Tipsfrågorna var så pass svåra att ingen hade lyckats få alla rätt, men gav ändå anledning till eftertanke och anledning till uppdatering av de personliga kunskaperna. Alla fick korv att grilla och läsk därtill.

Vädret hade stabiliserats och var därmed helt på arrangörernas sida. Deltagarna tycktes ha fått en bra upplevelse.

Ordförande Lisbeth Lindmark tackade arrangörsteamet för den lyckade folkvandringen och påminde om den förestående endagsresan till TreeHotel i Harads och Havremagasinet i Boden.