Utställningen har visats på många platser, bland annat FN i New York. På varje ny ort gestaltas materialet på nya sätt med olika uppbyggnad, men alltid baserat på en installation i kombination med en fotoutställning.
Det informativa materialet, till exempel fakta om landminor, är lika viktigt som det visuella. En webbsida, tryckta publikationer - bland annat den om projektet - samt andra texter om landminor och dess offer, bidrar till en kommunikativ helhet som fått mycket uppmärksamhet internationellt.
Bildmuseets intendent Johan Sjöström beskriver Lukas Einseles utställning som "ett nytt slags estetiskt och politiskt rum".
Global plåga
Hela 96 procent av de uppemot 20 000 människor som dödas eller skadas av minor varje år, är civila. En fjärdedel av offren är barn.Ett 60-tal länder i världen är minerade och totalt beräknar FN att mellan 300 000 och 400 000 människor överlevt men skadats i minexplosioner. En majoritet lever i fattiga länder utan möjlighet till vare sig sjukvård eller stöd.
I "One Step Beyond" har konstnären i huvudsak intresserat sig för världens mest minerade länder: Afghanistan, Angola, Bosnien-Hercegovina och Kambodja.
Sovjetpionjärer
En helt annan slags utställning öppnar samtidigt. Den handlar om pionjärer inom bildjournalistiken i Sovjetunionen och tituleras "USSR in Construction" med underrubriken "grafisk form i det tidiga Sovjet".Den sovjetisdka bildtidningen (på ryska "SSSR na stroike") grundades 1929 och gavs ut i väst på fyra andra språk än ryska. Sovjetunionens främsta konstnärer och grafiker var med och utformade en ny journalistisk estetik under mottot att ett nytt samhälle kräver ny konst. Staten finansierade tidskriften.
Fotomuseet i Sundsvall och Petter Österlund har producerat utställningen.