- Vi förväntar oss ingenting under fyra miljoner denna vecka, säger studiomannen Henric von Zweigbergk med glimten i ögat till pressen apropå förra veckans tittarrekord.
Kanske får han rätt. Startfältet har beskrivits som ett av de bättre.
Varje nummer framförs fyra gånger. Rökpelare, konfettiregn, burar och rörliga podier avlöser varandra på scenen. Kameravinklar och ljussättning kontrolleras. Allt ska vara perfekt.
Nykomlingen Elin Petersson kom med i tävlingen via "Allmänhetens tävling". Den stora nervositeten har runnit av och hon beskriver stämningen bland artisterna som god.
- Alla är varma och ser varandra. Jag är så jätteglad åt gubbgruppen. De lättar upp stämningen hela tiden. Det blir många garv.
Medverkan i Melodifestivalen har redan lett till ett skivkontrakt med Sony.
- Vi börjar spela in min skiva när jag åker ur Melodifestivalen. Jag hoppas att det dröjer, säger Elin Petersson som möter tv-publiken med sin egen låt "Islands".
Rabaeus tar i
"Gubbgruppen" är de rutinerade herrarna i Ravaillacz. Tommy Körberg, Claes Malmberg, Johan Rabaeus och Mats Ronander river av "En riktig jävla schlager" och verkar trivas bättre på scenen för varje gång. Programledaren Danny Saucedo förädlar för övrigt refrängtexten till "Hon kände på min mage" när han spexar loss en bit bort.
Trots att släktskap med "Mälarö kyrka", "We are all the winners" och möjligen en gnutta Kalle Moraeus märks i numret lär det ha blivit sågat vid onsdagskvällens första uppspelning för pressen.
- Är det sant?! Nä nu! Tyckte de inte om det?! Så här innan premiären, utbrister den mysbyxklädde Johan Rabaeus ironiskt och tar i från tårna innan han konstaterar att det blir ett passionerat förhållande, vare sig folk älskar eller hatar låten.
- Det är en väldigt bra låt. Den svänger som fan, säger Rabaeus som förstås trivs i sällskapet av vänner och kort och gott beskriver känslan på scenen som underbar.
För Tommy Körberg är det nästan hemmaplan eftersom han föddes inte långt härifrån. Han gläds åt den fina hallen.
- Förra gången jag var här sjöng jag på Schack-VM tillsammans med Sissel Kyrkjebö 1989. Då var det inte lika fint, säger Körberg som ser kvartetten som "världens äldsta pojkband".
Claes Malmberg säger att det inte blir några problem att palla söndagens föreställning av "Ladykillers" i Piteå efter allt ståhej.
- Har du föreställning i Piteå Claes? Jamen då åker vi, säger Johan Rabaeus.
- Jag är bred i mitt urval av konstnärliga uppgifter. Jag behövs ju överallt. Du har inte sett ståhejet som blir i Piteå. Det här är en västanfläkt i jämförelse, säger Malmberg och flinar.
Bryter tystnaden
Janet Leon möter tv-publiken på nytt. En del kanske minns henne från serien "Made in Sweden", men sedan dess har det varit relativt tyst.
- Efter "Made in Sweden" turnerade jag ett tag. Sedan spelade jag i "Grease" i ett år. Sedan dess har jag skrivit låtar och så blev det ett år med Jörgen. Jag har verkligen inte slutat.
Jörgen är låtskrivarstjärnan Jörgen Elofsson. Samarbetet leder till ett nytt popalbum senare i år.
- Det är värsta lyxen. Det är så mysigt att komma hem till honom och ta del av hans otroliga talang, säger Leon som i ungefär samma stund favorittippas (tillsammans med Amanda Fondell) på en av bettingsajterna.
Vill möta Bard
Martin Rolinski är tillbaka i Melodifestivalen. Nu som soloartist. Han känner sig utvilad och glad när han möter pressen i green room - som är blått - och pratar om sin låt, en 80-talsflirt jämförd med både Erasure och Modern Talking, och om återkomsten som troligen ger både sommarturné och ett album till hösten.
- Jag har haft några år på mig att fundera på vad jag vill göra med livet, bildat familj och så där. Jag känner mig mer grundad och lycklig i mig själv än någonsin.
Om allt går vägen ställs han kanske mot gamla BWO-kumpanen Alexander Bard i Globenfinal. Ett drömscenario om vi får tro honom.
- Det vore ju skitkul. Då ska jag raka av honom allt skägg och se till att han inte vågar ställa upp, för han känner sig naken utan det.