Klang och jubel! Vilken övertygande seger av ett kollektiv fotbollsspelare som i varje moment gav allt för varandra. "Sossefotboll. Laget före individen" jublade Streamer från fiskestugan. Lite så, kanske, i det svenska laget är det ingen som förhäver sig eller fuskar med hemjobbet. Det är en för alla, alla för en i sin absolut bästa betydelse.

Hur ska det här sluta? Lite 94-vibbar eller är det som 2002 när vi krånglade oss ur "dödens grupp" som gruppvinnare. Där blev det förvisso ett trist slut i åttondelen mot Senegal.

Men det här laget är kapabelt att ställa till det för alla motståndare. I krönikan innan VM startade skrev jag så här:

"Ett kollektiv som med hårt arbete, svettigt presspel och inte en fot fel i positionsspelet stänger ner motståndarna och sedan sätter chanserna när och om de dyker upp."

Kan bara konstatera att analysen var klockren så här långt. Visst var Sverige i brygga mot Tyskland och förlorade lite oturligt på övertid, men varken Sydkorea eller Mexiko hade särskilt många chanser mot Sveriges strama defensiv. Och vi har skapat bra chanser i alla matcher, men skärpan har väl varit så där. Nå ja, efter 3-0 mot Mexiko så finns det ingen anledning att gnälla.

Tyskland, ja, visst gjorde Jimmy Durmaz ett misslyckat inhopp och själv skrek jag "Vad gör du" när han övertänd kapade tysken som ledde till Toni Kroos vackra frisparksmål. Men det som sedan hände visade med tydlighet att rasismen saknar spärrar. Vansinnet i sociala medier var en sorglig syn, men när vi vanliga människor vaknade så visade vi motkraften. Fuck rasism! Alltid! Låt det inte ta över vårt land. Ge inte idioterna och hatarna syre. Kväv dem genom att stå upp i varje stund.

Tyskland, ja, lite karma där efter deras hån mot den svenska bänken efter det sena segermålet. Tyskland är givetvis ett bra fotbollslag, men också lite mätta och trötta. Jag tycker att det visat sig i samtliga tre gruppspelsmatcher. Men hur de kunde vika ner sig mot Sydkorea är mer än jag kan fatta. Världsmästarna utslagna. Nu får de bygga om och skippa nonchalansen. Tillbaka till rötterna, som i grunden handlar om lagspel och hårt arbete. Briljansen är bara det som fulländar ett lag.

Men skit i alla andra, nu ska vi suga på den här himmelska karamellen och hoppas att det här laget ska överraska även i åttondelen. Med det här spelet kan Sverige ta sig vidare. Hur det än går så har insatsen så här långt gjort mig gladare än på länge. Till råga på allt är det Summer Games i stan. Sommarens roligaste helg.