KRÖNIKA Charlotte Kalla infriade alla förväntningar när hon tog guld i skiathlon och Stina Nilsson gjorde likaså i sprint. Vilka fantastiska kvinnor vi har i skidspåret. Nu tillhörde både Kalla och Nilsson favoriterna, så några direkta skrällar var det inte. Men det ska göras också.

Spännande, absolut, men trots allt kände jag mig inte särskilt uppvarvad. Mer en lättnadens suck att de klarade pressen och stressen som ett OS sannolikt innebär. När det var dags för tio kilometer fristil, Kallas favoritdistans, på torsdagen, kändes medalj närmast självklar, men jag trodde faktiskt att Marit Björgen skulle ta revansch. Men icke, istället slog en annan norska, Ragnhild Haga, till. Här märks skillnaden mellan Norge och Sverige. På distans är det Kalla, men i Norge finns det ett flertal åkare av högsta klass.

Silver, bra så, och väl på jobbet hördes efter en stund små utrop från sportredaktionen. Vad händer, ja, vad händer! Hanna Öberg, en 22-åring från Svensbyn, överraskar alla och vinner guld i skidskyttets tyngsta gren. Fyra skjutningar, noll bom parat med en skidåkning av högsta klass. Att hon är duktig visste vi, men guld. Det här året har bara börjat, men att Hanna Öberg är en kandidat till Bragdguldet råder det ingen tvekan om. Så bra, så otroligt bra gjort och då var ändå femte och sjunde platsen på tidigare distanser bra nog.

Nu ser vi fram mot stafetter i så väl längdskidor som skidskytte. Kan bli en riktigt spännande och rolig helg.

Samtidigt noteras antydningar om Wolfgang Pichler. Har inte hann tränat ryssarna och det vet väl att, ja, du fattar. Men att Hanna Öberg eller andra svenska skidskyttar, exempelvis silverskrällen, 20-årige Sebastian Samuelsson, skulle vara dopade betraktar jag som uteslutet. Här handlar det om förstklassiga skidor och att den erkänt duktiga Pichler som ofta har lyckats formtoppa åkarna. Och givetvis, fantasiskt bra skytte.

Så visst har det börjat bra. jag tippade tio medaljer, varav fyra guld, i förra veckans krönika. Tre guld och två silver är redan klara och när jag vaknar på fredagsmorgonen (läs:idag) är det fullt möjligt att Frida Hansdotter redan bärgat en medalj i slalom. Att längdherrarna ska göra samma sak på 15 kilometer fristil känns däremot inte så troligt.

För övrigt fyller Nordkoreas diktator, Kim Jong Ils, år idag. Han lär knappast få någon medalj i present, men så vitt jag hört är han redan "världsmästare" i alla sporter.