Krönika Det är mycket som inte är bra. Kissfläckar på toagolvet exempelvis. Hemma är jag livrädd att lämna spår efter mig och på jobbet är stämningen emellanåt hätsk mot ståpinkande män som råkat droppa på golvet.

Erkänna? Nää, vi är alla lätt förskrämda och oskyldiga. Det måste vara någon annan.

Så varför står män och pinkar? En orsak är givetvis för att vi kan. Det är så enkelt och bekvämt att ståpinka. Man slipper dra ner brallorna och sätta sig på brinkan. En annan orsak är att det blir liksom lättare att klämma ut de sista dropparna. Möjligen gäller det bara oss något äldre med lite sämre schvung på strålen.

Men det finns en tredje orsak. Mannen fick välja först. Jag vet, det står inget om det i moderna Bibeltolkningar, men det är säkert censurerat. Lite fake news i tidens anda. Men jag har det från säker källa.

När gud skapade de två första människorna så sa han lite storstilat att de skulle få välja varsin sak. Den första var möjligheten att pinka stående.

”Jag tar det” skrek Adam exalterat och sprang genast iväg och skvätte i närmaste buske.

”Vad får jag då” undrade Eva lätt bekymrad.

Gud tittade roat på Adam och sa till Eva:

”Hjärnan, Eva, du får hjärnan”.

Den efterföljande världsberömda tuggan av äpplet från kunskapens träd har vi alla facit av. Snäll som Eva var bjöd hon även mannen att smaka. Och den där ormen, vad är det en symbol för?

Ska man vara missnöjd och lite småförbannad på Adam för hans val?

Nej, det tycker jag inte. Finns det något skönare än att stiga upp en sommarmorgon och slå en drill i trädgården. Ja, det förutsätter förstås att du har ”pisstomt”. Det vill säga tillräckligt stor tomt skyddad från insyn så att inte grannarna ringer polisen och anmäler dig som blottare.

Med rätt köpare tror jag nog att ”pisstomt” kan trissa priset uppåt när det är dags att sälja kåken.

Jag vill poängtera att kissdroppar på golvet är ett ofog värt att bekämpa. Den som inte har styrsel över organet bör definitivt sätta sig ner. Vi som ibland envisas får vara extra försiktiga.

Samtidigt får jag för mig att många kvinnor är lite avundsjuka och kanske rent av lite småsura över att inte Eva valde ståpink. Hon bjöd ju ändå Adam på lite hjärna, om än det händer att man undrar om inte en del män trots allt blev utan.