0-0 mot Danmark och 0-0 mot Peru. Klart att Janne Andersson har lite att fundera över, men troligen är det vi som tittar på som funderar mest. Både Peru och Danmark är bra lag, men inget av lagen skapade särskilt många chanser mot Sveriges kollektiva defensiv. Fast Sverige hade nästan inga chanser alls och det är där vi står fulla av förväntan och kanske med en hel del tvivel när vi efter tolv långa år äntligen är med i VM igen.

Vem ska göra målen när vi tar oss an Sydkorea på måndag? Obesvarat, men förutsättningarna är hur som helst givna. Ett kollektiv som med hårt arbete, svettigt presspel och inte en fot fel i positionsspelet stänger ner motståndarna och sedan sätter chanserna när och om de dyker upp.

Överraska mig gärna, men klart är att Sverige inte kommer att vinna VM. Det skulle krävas en räcka av skrällar och mer tur än vad australiensaren Steven Bradbury hade när han vann OS-guld i short track 2002. Vi kan bli sist i gruppen, men jag tror det blir poäng mot så väl Sydkorea som Mexiko. Tyskland? Det blir nog lite för svårt, men fyra poäng kan räcka till en andraplats och avancemang.

Artikelbild

Nej, Sverige kommer inte att vinna VM, möjligen räcker det till åttondelsfinal och där väntar med största sannolikhet Brasilien. Eller?

Brassarna har Schweiz, Serbien och Costa Rica i sin grupp. I teorin kan något av dessa tre länder bli gruppetta och då känns det på pappret lite mer överkomligt. Se det som önsketänkande och det värsta av allt är att Brasilien spelar sista gruppspelsmatchen efter Sveriges och kan alltså spela på resultatet.

Nej, Sverige vinner inte VM. Inte heller lär den fantastiska VM-sommaren 1994 som slutade med ett brons upprepas. Knappast heller 2002, då Sverige vann dödens grupp före England, Argentina, Nigeria och sedan var ett stolpskott (Anders Svensson) från seger i åttondelen mot Senegal.

Men nog slipper vi väl 1-2, 1-2, 1-2 som det blev 1990? Eller ännu värre, 0-1, 0-1, 0-1.

Har värmt upp med VM-krönikor från förr den senaste veckan. (Finns på SVT Play). Bland annat VM i militärjuntans Argentina 1978. Tänker lite på det nu när VM avgörs i Ryssland. Det saknas inte direkt skäl för att i vart fall prata om bojkott.

Å andra sidan, det korrupta Fifa låter Qatar arrangera VM 2022. Hittills har cirka 1 500 gästarbetare dött under byggnadstiden av arenorna. 1 500!

Men när matcherna väl börjar glömmer vi fiffel och båg, våldet och alla morden. Och jag måste erkänna att det känns lite vingklippt utan Italien och Holland.

Vem vinner? Jag har tippat att Belgien slår England i finalen och att Harry Kane vinner skytteligan. Troligen fel hela vägen. Men att Sverige slår Sydkorea på måndag kan väl inte vara fel.