Ta polisens numerär som exempel. De flesta partier är ense om att det behövs fler poliser (och civilanställda) i Polismyndigheten. Någon säger 5 000, en annan 10 000, bara för att bräckas av en tredje som ropar 12 500 nya poliser.

Den här överbudspolitiken är intressant med tanke på att det idag är svårt att fylla alla utbildningsplatser. Många aspirerande poliser hoppar dessutom av innan de är färdigutbildade. Dessutom slutar en hel del riktiga poliser av olika skäl. För dålig lön, för taskiga arbetstider, för ineffektiv organisation, för jobbigt jobb, ja, skälen varierar säkert.

Bara som ett exempel i valrörelsen, som annars verkar domineras av en icke-fråga. Migrationspolitiken! Icke-fråga? Ja, inte för allehanda rasister och hatare, förstås, men som de flesta vet har Sverige sedan 2015 stramat åt invandringen till den grad att nästan ingen kommer över bron. En garrott skruvas åt runt de asylsökandes halsar.

Därmed inte sagt att det inte finns problem med integrationen i Sverige och de sju partier (som brukar hånas av det åttonde) bör, oavsett vilket block som vinner, gemensamt hitta lösningar som inte bara innefattar hårdare tag, utan också en gång för alla tar fasta på att de människor som kommer hit inte ska klumpas ihop, utan ses som individer. Jag menar, jag och du som läser det här brukar inte dömas som grupp om någon av oss begår misstag eller brott.

Om en vecka är det val. Bara du bestämmer hur du ska rösta. Det är så det fungerar i en demokrati. Men nog är det synd om du lägger din röst på ett parti vars företrädare vid otaliga tillfällen gjort klart att demokratins spelregler inte är självklara om de skulle få makten. Bara en tvärgata åt höger hör vi stöveltramp och slagord som vill gå ännu längre.

FOI (totalförsvarets forskningsinstitut) presenterade nyligen att antalet botar (falska profiler) i augusti har fördubblats till 1 200 stycken i de sociala medierna. (En bot är något förenklat ett program som konstruerats för att automatiskt genomföra någonting. En Twitter-bot kan programmeras för att automatiskt tweeta, lajka, retweeta eller skicka meddelanden).

Som av en händelse gillar 47 procent av dessa Sverigedemokraterna och 29 procent Alternativ för Sverige. Resterande 24 procent kan fördelas bland övriga partier.

Det säger i alla fall mig en hel del.