Försvarsberedningen meddelar att vi inte kan utesluta ett angrepp från rymden. Kanske redan imorgon! Högsta beredskap anmodas. Hjälm på och ladda bössan och nog är det väl synd att inte Sverige förfogar över kärnvapen. Nu måste Sverige snarast gå med i Nato.

Jag måste medge att jag blir både mörkrädd och matt när det säkerhetspolitiska tonläget når nya höjder. Nu är det förstås inte marsianer som är på igång, utan ryssen. Det finns spioner och femtekolonnare där du minst anar det och mordiska spetsnazsoldater ligger gömda på varje kobbe och skär. U-båtarna är överallt, de till och med tuffar i övervattensläge ända in i centrala Stockholm. Ryskt flyg beväpnade med kärnvapenstridsspetsar kränker oss hela tiden ostraffat och Gotland kan invaderas imorgon.

Ja, det skvätter i sandlådan eftersom försvarsberedningen formulerat att ett väpnat angrepp mot Sverige ”inte kan uteslutas”. Nej, vi kan inte heller utesluta att rymden anfaller. Poängen är att sansade bedömare som inte har en dold agenda eller är drabbade av krigspsykos vet att ett enskilt angrepp mot Sverige är ”osannolikt”.

Osannolikt! Till detta borde våra rikspolitiker och militärer förhålla sig och sluta med att försöka inympa skräck i det svenska folket.

Nu har det varit Folk- och försvarsdagar och då blir alltid somliga politiker och militärer, lobbyister och högertyckare, lite extra wild and crazy. Gamla lögner dammas av igen och de mest krigiska fantiserar darrande om att kriget kan vara över oss vilken minut som helst. Drömmen om medlemskap i Nato är het och våt.

Försvarsminister Peter Hultqvist (S), som är en av många som genom åren utmärkt sig för att ha kommenterat påhittade fantasifoster till u-båtar som om det vore dagens sanning, har insett att tiden inte riktigt är mogen. Först måste väl svenska folket skrämmas lite till.

Det är så här masspsykos ser ut och det är jävligt obehagligt. Den inhemska svenska propagandan borde nomineras till någon form av internationellt pris. Svensk media, med få undantag, tycks ha glömt allt vad källkritik och granskning heter. Nu är vi alla patrioter och då spelar det mindre roll om verkligheten inte stämmer överens med hotbilden.

Det är uppenbart att väldigt många människor i ledande positioner inte lärt ett skit av snart 30 års u-båtsjakt. Trosvissa tyckare och lögnaktiga charlataner fortsätter att sprida rena påhitt.

Det är hög tid att en oberoende sanningskommission med en internationell referensgrupp som stöd får reda ut alla misstag. Därefter kanske vi kan få en försvarspolitik som bygger på fakta och avspänning istället för propaganda och krigshets.